
Tarjoamme työmahdollisuuksia eri alojen osaajille! Meillä työskentelee niin sosiaali- ja terveysalan, pelastustoimen, hallinnon kuin tukipalveluidenkin ammattilaisia. Etsimme työkavereiksi muun muassa lähihoitajia, sairaanhoitajia, sosiaalialan ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, psykologeja, puheterapeutteja, lääkäreitä, pelastajia, ensihoitajia, sairaala- ja laitoshuoltajia, ruokapalvelutyöntekijöitä, osastonsihteereitä ja monia muita ammattilaisia.
Voit työskennellä esimerkiksi seuraavissa palveluissa:
- Terveysasemat ja -keskukset
- Sosiaalipalvelut
- Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
- Oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut
- Mielenterveys- ja päihdepalvelut
- Hammashoitoloiden ja suunterveydenhuollon palvelut
- Ikääntyneiden palvelut
- Vammaispalvelut
- Erikoissairaanhoidon palvelut, Sairaala Novan palvelut
- Pelastustoimi ja ensihoito, Keski-Suomen pelastuslaitoksen palvelut
- Hallinto- ja tukipalvelut
Kulje urapolkuja Keski-Suomen maisemissa
Keski-Suomen maakuntaan kuuluu 22 Keski-Suomen kuntaa: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski. Kokeile ja kulje urapolkuja Keski-Suomen maisemissa!
Tutustu alla olevan videon kautta toimintaamme.
Arjen sankaritarinoita

Lastensuojelun etulinja
Sosiaalityöntekijä Olli Niskanen on työskennellyt lastensuojelun sosiaalityössä Jyväskylässä puolitoista vuotta. Hän kokee lastensuojelutyön antoisaksi, koska toimenpiteet, joita tehdään, voivat kantaa parhaimmillaan pitkälle. Olli kouluttautui uudelleen aikuisiällä. Alavalintaan vaikutti sosiaalialan hyvä työllisyystilanne ja se, että hän pitää työstä, jossa voi auttaa lapsia ja nuoria.

Työpäivän pelastaja
Varahenkilötyön ilo yllätti liki 25 vuotta hoitotyötä tehneen Tuija Ahosen täysin. Hän työskenteli aikaisemmin palvelukodeissa, mutta uskaltautui kolme vuotta sitten hyppäämään uuteen työympäristöön, Saarikassa koti- ja asumispalvelun varahenkilöstöön. Kun yksikään työpäivä ei ole samanlainen, ja asiakkaat ottavat aina ilolla vastaan, niin ei työstä voi olla pitämättä, kertoo Tuija Ahonen.

Työpaikalla omana itsenään
Suuhygienistit Salla Haataja ja Jenni Kilpiö työskentelevät Keski-Suomen hyvinvointialueen suun terveydenhuollon hoidon tarpeen arvioinnin yksikössä Jyväskylässä. Vaihtelevan työnkuvan ja työpaikan kehitysmyönteisyyden ohella joustavuus on yksi heidän työnsä hyvistä puolista. Teemme yhdessä hyvinvointialueen suun hoidon tarpeen arvioinnista hyvän työyhteisön. On mukavaa saada uusia työkavereita, Salla ja Jenni toteavat.

Pelastaja saa olla herkkä
Äänekosken paloasemalla toimivat sekä ensihoidon että pelastuksen yksiköt. Kun ensihoitajat ja palomiehet työskentelevät saman katon alla, se näkyy positiivisesti tehtävissä kentällä. Molemmat tuntevat toistensa toimintatavat ja pystyvät tarvittaessa korvaamaan toisiaan tietyissä tehtävissä. ”Koen olevani vahvasti asiakaspalvelutyössä, saan auttaa ihmisiä, kohdata heidän ilojaan ja surujaan”, pelastaja Kari-Pekka Mikkonen toteaa.

Hyvin hoidettu potilas on parasta
Työn parasta antia on ensihoitoesimies Markus Luukkosen mukaan vaihtelevuus. Ensihoitaja näkee ja kokee asioita, joihin tavallinen ihminen harvoin törmää. Hyvin hoidettu potilas on ensihoitajan ilo. Ollakseen tyytyväinen työtehtäväänsä, ei ensihoitajan tarvitse tehdä aina hienoja hoitotoimenpiteitä tai pelastaa henkiä. Jos potilas kokee, että on saanut avun vaivaansa, hänet on hoidettu hyvin, ensiluokkaisesti ja laadukkaasti, se palkitsee.

Akuuttien haasteiden lääkäri
Akuuttilääketieteen ylilääkäri Tuomo Kyrönlahden mielestä työn parhaita puolia ovat monipuolisuus ja vaihtelevuus. Seuraava päivä ei ole koskaan edellisen kaltainen. Myös tiimi on tärkeä voimavara. Kyrönlahti pyrkii tekemään yhden kliinisen työvuoron viikossa, yleensä yöpäivystyksen. Hallintotyön vastapainoksi akuuttityö on tärkeää.

Hoitajana loppuelämän kodissa
Anne-Mari Laine työskentelee lähihoitajana Keuruulla ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksikkö Lahdelmakodissa. Työyhteisön voimavaroja ovat Anne-Marin mielestä hyvä huumori ja avoimuus. Kun on tuplavuoro tai rankka potilastilanne takana, hoitajat tsemppaavat ja auttavat toisiaan. ”Vanhuksilla on elämänkokemusta ja paljon tarinoita kerrottavanaan. Olen onnellinen, kun saan olla mukana heidän loppuelämänsä kodissa, viimeisillä hetkillään ja tehdä heidän olonsa mahdollisimman mukavaksi.”

Sairaalan tärkein osasto
Välinehuollossa estetään leikkausinstrumenttien ja muiden välineiden välityksellä tapahtuva infektioiden synty ja leviäminen. Me olemme hyvin olennainen osa potilasturvallisuutta, kertoo Sairaala Novan välinehuoltaja Lea Takalo. Parasta työssä Lean mielestä ovat vaihtelevat päivät ja työpisteet, työ ei käy koskaan tylsäksi. Vaikka välinehuoltajan työ on pääosin itsenäistä, tarvitaan työssä myös tiimityötaitoja. Vuorovaikutus on tärkeässä roolissa sekä työkavereiden että asiakkaiden kanssa.