Hyppää pääsisältöön
HyvaKS DigiKS kickoff 11.11.

Lähtölaukaus yhteistyölle HyvaKS DigiKS -kickoff-tapahtumassa 11.11.

15.11.2021

Tilaisuus järjestettiin hybridinä ja paikan päällä ja linjoilla oli yhteensä parhaimmillaan reilusti toistasataa ammattilaista ympäri Keski-Suomen. 

Kuntien ja organisaatioiden ICT-asiantuntijoita kokoontui yhteen 11.11. järjestetyssä HyvaKS DigiKS -kickoff tapahtumassa.

Päivän aikana järjestettiin viisi rinnakkaista työpajaa, joissa käsiteltiin ICT-tiekartan teemoja. Tavoitteena oli löytää yhteinen ymmärrys siitä, mitkä ovat ne kriittisimmät toimet, jotka täytyy ehdottomasti olla valmiina vuoden 2022 loppuun mennessä. 

– Halusimme saattaa Keski-Suomen kuntien ja kuntayhtymien asiantuntijat tietoisiksi hyvinvointialueen tilanteesta. Lisäksi tavoitteena oli sitouttaa toimijat tulevaan muutokseen. Oleellinen seikka on myös toimijoiden keskinäinen verkostoituminen ja kansallisen tiekartan läpikäynti. Kickoffin työpajoissa käynnistettiin myös eri projektien sisällön pohdinta ja laadittiin jatkoaskellusta loppuvuodelle, kertoo ICT-jaoston puheenjohtaja Jari Porrasmaa.

– Kickoffin keskeisimpinä saavutuksina oli toimijajoukon ajantasaistus hyvinvointialueen tilanteesta. Osallistujien etukäteiskommentteja ja huolen aiheita saatiin käsiteltyä. Oleelliseksi nähtiin tekemisen priorisointi, koska tekemistä on valtavasti. Etukäteistehtävänä tehtyä priorisointi käsiteltiin yhteisesti ja osin myös työpajoissa, Porrasmaa kertoo.

Työpajojen osalta saatiin monen osa-alueen osalta selkeät askelmerkit etenemisestä. Työpajoissa tunnistettiin myös projektien välisiä riippuvuuksia ja tunnistettiin töitä, joiden valmistelu ei ole vielä käynnissä. Näitä töitä käynnistetään mahdollisimman pian.

– STM:stä odotetaan linjauksia valtionavustuspäätöksistä ja tämän jälkeen päästään tekemään tarpeellinen priorisointi ja uudelleensuunnittelu. Myös eri jaostojen välistä yhteistoimintaa pitää edistää. Esimerkiksi yhdyspinta- ja henkilöstöjaoston kanssa on yhteistä pohdittavaa tukipalveluiden organisoinnin suhteen, kertoo Porrasmaa.

Pitkän etätyöjakson jälkeen myös ihmisten tapaaminen ilahdutti.

– Todella upeaa oli myös kuulla elävänä puheensorinaa ja ihmisten keskinäistä verkostoitumista. Tätä kaipaa koronavuosien jälkeen selkeästi. Elävät tapaamiset ovat mahtavia ja voittavat etäsessiot 6-0, Porrasmaa iloitsee.

Esitysmateriaalit nähtävillä jaoston sivuilla

Avauspuheenvuorojen diaesitykset ovat nähtävissä ICT-jaoston sivuilla. Puhujina olivat jaoston puheenjohtaja Jari Porrasmaa, Jyväskylän kaupungin tietohallintojohtaja Tuukka Vepsäläinen sekä pelastuslaitoksen viestijohtaja Tuomas Lyytikkä.