Hyppää pääsisältöön

ICT-jaosto jatkaa työtään tarvittavien palvelujen turvaamiseksi hyvinvointialueen käynnistyessä

27.1.2022

Haettua summaa pienempi valtionavustus puhutti jälleen kerran ICT-jaoston kokouksessa tiistaina 25.1.

Haettua summaa pienempi valtionavustus puhutti jälleen kerran ICT-jaoston kokouksessa. Jaostossa on tehty toimenpiteitä summan karsimiseksi pienemmäksi, mutta tekemistä vielä riittää.

ICT-jaosto on jatkanut työskentelyä ICT-kartan mukaisten osa-alueiden parissa. Osa-alueita ovat hallinnolliset tehtävät, toimialariippumattomat järjestelmät, toimialasidonnaiset järjestelmät, ICT-infra ja ICT-infran järjestelmät. Lisäksi jokainen osa-alue sisältää pienempiä osa-alueita. ICT-jaosto on myös jatkanut vierailujaan ja yhteistyön tiivistämistä muiden jaostojen suuntaan.

Työn suunniteltua etenemistä on hieman rajoittanut haettua summaa huomattavasti pienempi valtionavustus, joka ei kata kaikkia tarvittavia asioita. Jaosto on joutunut karsimaan huomattavasti alkuperäisessä suunnitelmassa listattuja tarpeita vuoden 2022 osalta ja karsintaa joudutaan jatkamaan edelleen. Valtionvarainministeriö on valmistelemassa täydentävää rahoitusta, jonka toivotaan osaltaan helpottavan hyvinvointialueen sujuvaa ja turvallista käynnistymistä 2023 vuoden alussa.

Muita käsiteltyjä asioita

Rahoituksen lisäksi jaoston kokouksessa käsiteltiin voimaanpanolain määrittelemää kuntien selvitystä hyvinvointialueelle siirtyvistä ICT-toimitiloista, -laitteista ja -järjestelmistä. Kunnilta kartoitetaan myös hyvinvointialueelle siirtyviä ohjelmistosopimuksia ja -lisenssejä.

Lisätietoa kunnilta kerättävistä tiedoista löydät uutisesta.

Digifinlandin omistajuusjärjestelyä hyvinvointialueiden suuntaan ollaan valmistelemassa. Keski-Suomen hyvinvointialueella seurataan valmistelua ja arvioidaan yhtiön palveluportfoliota hyvinvointialueen digipalveluiden kokonaisuudessa.

ICT-jaoston seuraava kokous ja jatkotyöskentely

ICT-jaosto jatkaa toimintaansa jaostona, kunnes aluevaltuusto aloittaa toimikautensa 1.3.2022. Tämän jälkeen valmistelua jatketaan ICT-työryhmänä vuoden 2022 loppuun saakka.

Seuraava ICT-jaoston kokous järjestetään 8.2.2022.