Hyppää pääsisältöön

Asiakasmaksut

Näiltä sivuilta löydät tietoa asiakasmaksuista, peruuttamattomista ajoista koituvista maksuista sekä maksukatosta Keski-Suomen hyvinvointialueella. Löydät sivuilta myös hyvinvointialueen kaikkien palvelujen hinnastot ja tiedon laskujen käteismaksupisteestä.

Käteismaksupiste

Hyvinvointialueen käteismaksupiste sijaitsee Sairaala Novan vieressä olevan F2-rakennuksen -1-kerroksessa (Hoitajantie 1, 40620 Jyväskylä). F2-rakennus sijaitsee sairaalan Nova 2 -sisäänkäyntiä vastapäätä. Samassa tilassa sijaitsee myös Sairaala Novan kirjaamo.  

Käteismaksupiste on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–12. Voit maksaa käteismaksupisteellä hyvinvointialueen laskuja käteisellä tai pankkikortilla.     

Kaikki asiakasmaksut

Hyvinvointialueen kaikki asiakasmaksut näet ohessa olevasta pdf-tiedostosta:
Keski-Suomen hyvinvointialue asiakasmaksut (päivitetty elokuussa 2023).pdf

Yhteystietoja

  • Perusterveydenhuollon laskutus: tarkemmat puhelinnumerot informoitu laskuilla, sähköposti: asiakasmaksut@hyvaks.fi
  • Erikoissairaanhoidon laskutus: p. 040 146 9912 (klo 9–14), sähköposti: asiakaslaskutus.hyvaks@monetra.fi. Hoitoa tai laskun oikeellisuutta koskevissa asioissa yhteydenotot suoraan hoitavaan yksikköön.
  • Asiakkaiden laskuihin liittyvissä maksuaika-asioissa yhteydenotot Monetra, p. 040 146 9918 (klo 9–14),​​​​​​ sähköposti: maksuasiat.hyvaks@monetra.fi
  • Mikäli sinulla on kysyttävää maksumuistutuksen maksamiseen tai perintään liittyen, pyydämme olemaan yhteydessä Kuntaperintään (Revire Perintä Oy), p. 020 6399 420,  asta.perinta@kuntaperinta.fi.

Asiakirja- ja tietopalveluhinnasto

Hinnasto perustuu Keski-Suomen hyvinvointialueen hallintojohtajan 10.2.2023 vahvistamaan päätökseen asiakirja- ja tietopalveluista. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Hinnastoa ei sovelleta Keski-Suomen hyvinvointialueen tutkimuksiin.

Hoito- ja hoivapalvelujen hinnasto

Hinnastossa on lueteltu erikoisaloittain lasketut hoito- ja hoivapalvelujen keskimääräiseen kustannukseen perustuvat hinnat ja niistä lasketut täyden korvauksen hinnat. Tasoryhmittäisistä tuotteista hinnastossa on myös tuotekuvaukset.  

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus on 20.12.2022 hyväksynyt hoito- ja hoivapalvelujen hinnat vuodelle 2023, Ensimmäiselle hyvinvointialueen toimintavuodelle hoito- ja hoivapalveluhinnasto tuodaan päätöksentekoon vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa valmistui erikoissairaanhoidon (sisältäen  Sydänsairaalan) ja Jämsän hoito- ja hoivapalveluhinnaston.