Hyppää pääsisältöön
Kätilö kirjaa vastasyntyneiden määrä seinällä olevaan taulukkoon.

Asiakasmaksut

Näiltä sivuilta löydät tietoa asiakasmaksuista, peruuttamattomista ajoista koituvista maksuista sekä maksukatosta Keski-Suomen hyvinvointialueella. Löydät sivuilta myös hyvinvointialueen kaikkien palvelujen hinnastot.

Sivut täydentyvät.

Kaikki asiakasmaksut

Hyvinvointialueen kaikki asiakasmaksut näet alla olevasta pdf-tiedostosta:

  • Keski-Suomen hyvinvointialue asiakasmaksut (päivitetty 24.1.2023).pdf
  • Päivitys 24.1.2023: Keski-Suomen hyvinvointialueen asiakasmaksuhinnastoon esitettiin lisättäväksi ja tarkennettavaksi muutamia asiakohtia. Lisäksi esitettiin korjausta aiemmassa hinnastossa olleeseen virheelliseen hintaan liittyen lyhytaikaiseen palveluasumiseen, hoitoon ryhmäkodissa ja tilapäiseen palveluasumiseen (SHL:n mukainen lyhytaikainen palveluasuminen) sekä pitkäaikaisen perhehoidon vuokriin.

Asiakirja- ja tietopalveluhinnasto

Hinnasto perustuu Keski-Suomen hyvinvointialueen hallintojohtajan 10.2.2023 vahvistamaan päätökseen asiakirja- ja tietopalveluista. Hintoihin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Hinnastoa ei sovelleta Keski-Suomen hyvinvointialueen tutkimuksiin.

Hoito- ja hoivapalvelujen hinnasto

Hinnastossa on lueteltu erikoisaloittain lasketut hoito- ja hoivapalvelujen keskimääräiseen kustannukseen perustuvat hinnat ja niistä lasketut täyden korvauksen hinnat. Tasoryhmittäisistä tuotteista hinnastossa on myös tuotekuvaukset.  

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus on 20.12.2022 hyväksynyt hoito- ja hoivapalvelujen hinnat vuodelle 2023, Ensimmäiselle hyvinvointialueen toimintavuodelle hoito- ja hoivapalveluhinnasto tuodaan päätöksentekoon vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa valmistui erikoissairaanhoidon (sisältäen  Sydänsairaalan) ja Jämsän hoito- ja hoivapalveluhinnaston.