Hyppää pääsisältöön

Palvelemme pääsiäisenä 29.3.–1.4. viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti. Kiireettömissä asioissa voit keskustella sairaanhoitajien kanssa chatissa myös pääsiäisenä joka päivä kello 10–16.

Lue lisää.

Sote-palveluiden järjestäjätahojen keskustelukierros alkaa

11.11.2021

Aloitamme sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjille suunnatut keskustelutilaisuudet.

Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjille suunnatut keskustelutilaisuudet marraskuussa. Tarkoituksena on vierailla Keski-Suomen kunnissa ja sote-kuntayhtymissä ja sote-liikelaitoksissa.

Kierroksella keskitytään palvelutuotannon järjestämiseen ja tuottamiseen ja sen tavoitteena on muun muassa edistää kunnan/kuntayhtymän ja hyvinvointialueen vuoropuhelua sekä hahmottaa ja suunnitella yhteistä isoa kuvaa tulevasta hyvinvointialueesta.

Yhteistä keskustelua käydään muun muassa seuraavista teemoissa:

  • Miten siirtyvän toiminnan osalta järjestämisvastuu on kunnassa/kuntayhtymässä/liikelaitoksessa toteutettu?
  • Millaisia kehittämisprosesseja on meneillään ja miten ne toimivat suhteessa hyvinvointialueen rakentamiseen?
  • Mitkä käytänteet ovat sellaisia mistä kunta/kuntayhtymä/liikelaitos on erityisen ylpeä ja minkä toivotaan siirtyvän myös hyvinvointialueelle?
  • Mitkä käytänteet/palvelut ei ole sitä mitä toivoisitte, missä on haastetta, joita hyvinvointialueen pitäisi ratkaista?

Tapaamisiin ovat osallistumassa järjestäjä tahon oman valinnan mukaan esimerkiksi kunnan, sote-kuntayhtymän tai liikelaitoksen johtoryhmän jäsenet, sosiaali- ja terveyspalveluiden esihenkilöitä, kuntien hyvinvointi- ja tukipalveluiden edustajia sekä valtuuston ja/tai kunnanhallituksen puheenjohtajiston edustusta.

Kierros alkaa perjantaina 12.11.2021 Konneveden ja Hankasalmen kunnista. Kaikki tapaamisajankohdat tullaan sopimaan lähiaikoina. Kierros kestää tammikuulle 2022.

Kierroksen pääpaino on palvelutuotannossa. Henkilöstöön tai sopimuksiin liittyviä aiheita on tarkoitus käsitellä kuntien/kuntayhtymien kanssa erillisellä kierroksella.

Lisätietoja:

  • Tiina Koponen, ohjelmapäällikkö, Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeet, p. 050 311 8075, tiina.koponen(at)jyvaskyla.fi
  • Hanna Helaste, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, ensimmäinen varapuheenjohtaja, p. 040 074 2751, hanna.helaste(at)jamsa.fi
  • Tuija Koivisto, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, toinen varapuheenjohtaja, p. 040 513 5821, tuija.koivisto(at)keuruu.fi