Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle ja sen palveluihin valtionavustusta

22.12.2021

Avustusta saivat hyvinvointialueen ICT-muutos sekä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma täydentyy ja jatkuu saadun rahoituksen turvin 31.12.2023 asti.

Ohjelman painopisteet ovat edelleen palveluiden saatavuuden parantaminen, palveluketjujen kehittäminen sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelukokonaisuus. Ohjelman sisällöt laajentuvat muun muassa ikäihmisten ja vammaisten palveluihin, nuorten maksuttomaan ehkäisyyn (alle 22-vuotiaat), sekä sosiaalihuollon, lasten suojelun ja elämäntapaohjauksen kehittämiseen.

Sosiaali- ja terveysministeriö antoi päätöksen valtionavustuksesta, 7 224 185 eurosta, 20.12.2021.

ICT-rahoituksesta Keski-Suomen hyvinvointialueelle noin 12,5 miljoonaa

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksellä myönnetään hyvinvointialueille, Helsingin kaupungille ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille yhteensä 199 478 546 euroa valtionavustuslain (688/2001) mukaisena erityisavustuksena käytettäväksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksesta aiheutuvaan välttämättömään ICT-järjestelmien muutostyöhön.

Keski-Suomen hyvinvointialue sai Sosiaali- ja terveysministeriön ICT-rahoitusta 12 434 759 euroa. Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimen ICT-jaosto ryhtyy välittömästi toimiin selvittämään ja priorisoimaan välttämättömimpiä toimia, joita saadulla rahoituksella lähdetään hoitamaan.

Myönnetty rahoitus kattaa noin yhden kolmasosan tarvittavasta rahoituksesta vuosille 2021-2022. Rahoituksen riittämättömyys yhdistettynä tiukkaan toimeenpanoaikatauluun muodostaa merkittävän riskin hyvinvointialueen toimeenpanolle ja palveluiden jatkuvuudelle. Riskienhallintaa tehdään toimeenpanon lisäksi myös yhteistyössä ministeriöiden kanssa.

Lisätietoja:

Tiina Koponen, ohjelmapäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma
tiina.koponen(at)jyvaskyla.fi, p. 050 311 8075

Jari Porrasmaa, ICT-jaoston puheenjohtaja, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
jari.porrasmaa(at)ksshp.fi, p. 044 307 1561