7.2.2024
Muuramen, Äänekosken, Pihtiputaan, Viitasaaren, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven terveyspalveluissa on saatu käyttöön uusia Omaolo-oirearvioita.
Laajennuksen myötä myös näiden palvelujen käyttäjät tulevat saamaan oirearvioihinsa paikallisohjauksen. Omaolon palvelut löytyvät osoitteesta Omaolo.fi ja niitä on mahdollisuus käyttää aina, kun kokee tarvitsevansa oireisiinsa terveydenhuollon apua.
Muuramen ja Äänekosken alueen asukkailla on mahdollisuus tehdä Omaolo palvelun kautta oirearvio hampaiden tai suun alueen oireista ja vammoista. Pihtiputaan ja Viitasaaren seudulla Omaolo-palveluun on lisätty närästys ja päänsärky. Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven alueen asukkailla on mahdollista saada oireen mukainen arvio hengitystietulehduksista.
Omaolo-palvelun kautta eri oireista haetut oirearviot ohjaavat Keski-Suomen hyvinvointialueella paikallisohjauksen pariin jo melko laajasti.
Yleisesti Omaolo-palveluun voi kirjautua ilman tunnistautumista. Omaolon oirearvion kautta on mahdollisuus saada arvio hoidon kiireellisyydestä, omahoito-ohjeita tai ohjeistuksen hakeutua oireen mukaiseen hoitoon.
Suomi.fi-tunnistautumisen kautta sähköinen oirearvio voi tämän lisäksi antaa sinulle tarpeenmukaisia kuntakohtaisia ohjauksia ja voit lähettää täyttämäsi oirearvion terveysaseman ammattilaiselle.
Kuntakohtaisia ohjauksia on lisätty laajalti eri oirearvioihin. Verkkosivuillemme on koottu tarkempi listaus, missä oirearvioissa on minkäkin kunnan kuntakohtaisia ohjauksia jo käytössä: Asioi sähköisesti | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi)
Uusimmat ohjaukset on otettu käyttöön seuraavissa kunnissa ja oirearvioissa:
Muurame ja Äänekoski
Pihtipudas ja Viitasaari
Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi ja Saarijärvi
Mikä Omaolo-palvelu?
Valtakunnallinen Omaolo-palvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköisen asioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta.
Omaolo-palvelun antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Palvelusta löydät mm. 16 oirearviota, palveluarvioita, terveystarkastuksen sekä useita hyvinvointivalmennuksia.
Omaolo-palvelun oirearvion antama hoitosuositus voi olla esimerkiksi kiireellinen ohjaus alueen päivystykseen, sähköinen yhteydenotto ammattilaiselle, suora ohjaus esimerkiksi hoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin sähköiseen ajanvaraukseen tai kotona toteutettavat hoito-ohjeet, riippuen aina yksilöllisistä vastauksistasi.