Uudistamme verkkoasiointiamme, pahoittelemme mahdollisia kehitystyöstä johtuvia teknisiä häiriöitä uudella verkkoasiointisivullamme.
Asioi verkossa
Asioi verkossa
Saat halutessasi tavallisimpien laboratoriotutkimusten tulokset matkapuhelimeesi tai muuhun mobiililaitteeseen kun lataat käyttöösi Fimlab-mobiilisovelluksen.
Sovelluksessa voit tarkastella omia tutkimustuloksiasi tietoturvallisesti. Sovelluksen käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista: pääset kirjautumaan ja katsomaan tuloksiasi vain henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
Mobiilisovelluksen lataaminen ja palvelun käyttö on maksutonta.
Lisätietoja ja linkit sovelluksen lataamiseen laitteellesi Fimlabin verkkosivuilta.
Sähköisen Hyvis-asiointipalvelun kautta voit ottaa yhteyttä eri toimipisteisiin, täyttää esitietolomakkeita ja käydä viestinvaihtoa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.
Asiointipalvelu on käytössä seuraavissa palveluissa:
- Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten terveyspalvelut
- Jyväskylän kaupungin sosiaalipalvelut
- Joutsan, Luhangan, Toivakan, Keuruun, Multian, Petäjäveden, Laukaan ja Konneveden terveyspalvelut
- Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven ja Saarijärven sosiaali- ja terveyspalveluissa
- erikoissairaanhoito
Tarjolla olevat palvelut vaihtelevat kunnittain. Näet käytössä olevat palvelut kirjauduttuasi.
Huom: Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköinen ajanvarausjärjestelmä on vaihtunut 10.6.2024.
Pyydä apua -nappi
Pyydä apua -nappi on Hyviksessä sijaitseva matalan kynnyksen yhteydenottokanava, jonka kautta saat ohjausta ja neuvontaa oikeanlaisen avun piiriin. Apua voit pyytää nimettömänä. Apua pyytäessäsi sinun ei tarvitse tietää, mihin palveluun tai kehen ammattilaiseen tulee olla yhteydessä.
Pyydä apua -napin yhteydenottosi vastaanottanut ammattilainen ottaa 1–3 arkipäivän kuluessa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse.
Voit tehdä lääkehoitoosi liittyvän muun yhteydenoton Omaolossa.
Yhteydenoton vastauksena voit saada apua jollakin seuraavista tavoista:
- Viestin Omaolossa ammattilaiselta
- Ohjauksen valitsemasi alueen toiseen yhteydenottokanavaan
Yhteydenotto on tällä hetkellä käytössä Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten asukkaille.
Tällä hetkellä Omaolo-palvelun sosiaalihuollon yhteydenotto on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen.
Voit jättää yhteydenottopyynnön sosiaaliohjaajalle Omaolossa seuraaviin aiheisiin liittyen:
- Arjesta selviytyminen
- Asuminen
- Perheasiat ja huoltajuus
- Raha-asiat
- Työn tai opiskelupaikan löytäminen
- Yksinäisyys
Yhteydenoton vastauksena voit saada apua jollakin seuraavista tavoista:
- Viestin Omaolossa ammattilaiselta
- Ohjauksen valitsemasi alueen toiseen yhteydenottokanavaan
- Yleisen ohjeen tai ohjauksen eteenpäin valtakunnallisesti toimivaan muuhun palveluun
Fysioterapeutin puheille pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa. Chat-ikkuna aukeaa automaattisesti. Keskustelu on avoinna arkisin kello 8–15.
Milloin etäfysioterapeutille?
Fysioterapeutin kanssa voit keskustella toiminta- ja liikuntakykyyn vaikuttavista asioista, apuvälineistä sekä etäfysioterapiasta matalalla kynnyksellä. Aiheena vastaanotolle tullessasi voi olla esimerkiksi jännevaivat, kulumat, krooninen kipu, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, kiputilojen arviointi ja kotiohjeiden laatiminen tai kuntosaliharjoitteiden laatiminen tuki- ja liikuntaelinsairaille.
Etäyhteys on erityisesti hyvä harjoitteiden integroimiseen kuntoutujan omaan kotiympäristöön, sillä kuntoutus toteutetaan suoraan asiakkaan kotona tai muussa tutussa ympäristössä. Se mahdollistaa monipuolisen ja helpon tavan päästä fysioterapiaan paikasta riippumatta. Vastaanotolle voit tulla työpaikalla, mökillä, kotona tai mikseipä esimerkiksi lenkkipolulla tai kuntosalilla. Tarvitset vain läppärin, kameralla varustetun puhelimen tai tabletin sekä riittävän ison (n. 2m x 2m) ja rauhallisen tilan, jossa on hyvä valaistus.
– Etäfysioterapia alkaa kuin tavallinenkin fysioterapiakäynti. Kartoitan tilanteesi ja otan huomioon sinut kokonaisuutena. Haastattelun pohjalta teen tarvittavat testit ja analysoin liikkumisen sekä autan tarvittaessa apuvälineasioissa. Käymme yhdessä harjoitteet läpi ja lähetän nämä kuvallisena sähköpostiisi, etäfysioterapeutti Eevi kertoo.
Voit myös varata etäfysioterapian videovastaanotolle ajan chatin kautta. Tarvittaessa fysioterapeutti ohjaa sinut muulle ammattilaiselle eteenpäin: moniammatillinen tiimi sisältää sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, lääkäreitä, etäperhetyöntekijän, ravitsemusterapeutin sekä elämäntapaohjaajan.
Ajanvaraus
Voit myös varata suoraan ajan fysioterapeutin videovastaanotolle digitaalisessa asiointipalvelussa. Huom: fysioterapeutilla ei ole mahdollisuutta kirjoittaa sairauslomaa.
Voit myös varata ajan maksuttomassa chat-konsultaatiossa.
Kenelle?
Yli 16-vuotiaille keskisuomalaisille, pois lukien Jämsän ja Kinnulan asukkaat.
Hinnasto
- Chat-konsultaatio: maksuton
- Puhelinkonsultaatio: maksuton
- Videovastaanotto: hyvinvointialueen hinnaston mukainen.
Ole yhteydessä, jos kaipaat lyhytkestoista keskustelutukea mielenterveytesi tueksi. Voit ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä kiireettömissä, mieltä painavissa asioissa. Mielenterveyden ammattilaisen puheille pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.
Ennen chattiin saapumista suosittelemme täyttämään etukäteiskyselyn osoitteessa terapianavigaattori.fi – ota kyselyn antama koodi itsellesi talteen. Terapianavigaattori nopeuttaa hoitosi tarpeen arviointia.
Ammattilaisemme ovat paikalla arkisin klo 8.30–15.30. He ohjaavat sinut tarvittaessa tarpeesi mukaisiin palveluihin.
Huomaathan, että chat-palvelussa ei voi varata vastaanottoaikaa terveysaseman mielenterveyden ammattilaiselle tai lääkärille.
Kiireellisissä asioissa ole yhteydessä oman alueesi terveysasemaan tai sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Myös Kriisikeskus Mobile auttaa kriiseissä.
Kenelle
Palvelumme on tarkoitettu kaikille keskisuomalaisille.
Chatissä voit asioida nimettömästi. Tarvittaessa voimme avata videoyhteyden.
Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää sinua tunnistautumaan.
Palvelumme on maksutonta.
Pohditko kaverisuhteisiin liittyviä asioita? Mietityttääkö some tai pelaaminen? Kaipaatko juttukaveria identiteettiin tai hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä?
Keskustele asiantuntijan kanssa nuoruuteen liittyvistä asioista helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä, tukea ja apua arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti paikasta riippumatta. Hyvinvointialueen nuorten etätyöntekijä auttaa ja tukee!
Myös nuorten vanhemmat ja nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset ovat lämpimästi tervetulleita keskustelemaan nuoruuteen liittyvistä kysymyksistä ja arjen haasteista.
Kuinka pääsen Nuorten etätyöntekijän puheille?
Löydät nuorten etätyöntekijän klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa. Vastaanotto palvelee maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10.00–15.30 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 10.00–17.30.
Missä asioissa nuorten etätyöntekijän puheille kannattaa tulla?
Nuorten etätyöntekijän kanssa voit keskustella esimerkiksi kaverisuhteisiin, murrosikään, hyvinvointiin, kouluun, harrastuksiin, someen, pelaamiseen, päihteisiin, yksinäisyyteen, mielen hyvinvointiin, seurustelusuhteeseen, identiteettiin sekä perheeseen liittyvissä asioissa. Keskustelemaan voit tulla arjen pienistäkin asioista.
Keskustella voit chatin kautta tunnistautumatta, tarvittaessa ammattilainen voi avata myös videoyhteyden. Asiantuntija antaa vinkkejä, tukea ja kannustusta arjen jaksamisen tueksi. Nuorten etävastaanottopalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista neuvontaa ja ohjausta.
Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille keskisuomalaisille nuorille.
Voit keskustella sosiaalityöntekijä-lastenvalvojan sekä perheoikeudellisten palveluiden palveluohjaajan kanssa chatissa maksutta:
- maanantaisin klo 15.00–16.30
- tiistaisin klo 13–15
- keskiviikkoisin klo 10–12 Huom: suljettu 9.10.
- perjantaisin klo 9–11
Keskustelemaan pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.
Keskustelu on avoinna kaikille keskisuomalaisille.
Pohditko lapsesi käytöstä? Uuvuttaako arki? Mietityttääkö parisuhteen tilanne?
Keskustele asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti, vaikka omalta kotisohvaltasi.
Palveluun ovat tervetulleita myös lasten ja perheiden kanssa työskentelevät ammattilaiset. Pohditaan yhdessä ratkaisuja, keinoja ja näkökulmia lasten ja perheiden parhaaksi.
Kuinka pääsen perhetyöntekijän puheille?
Löydät perhetyöntekijän klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30.
Missä asioissa perhetyöntekijän puheille kannattaa tulla?
Etäperhetyöntekijän kanssa voit keskustella esimerkiksi vanhempana olemisesta, lapsen kasvusta ja kehityksestä, vuorovaikutuspulmista tai parisuhteesta. Sinun ei tarvitse olla ajatustesi kanssa yksin.
Keskustella voit chatin kautta tunnistautumatta, tarvittaessa ammattilainen voi avata myös videoyhteyden. Asiatuntija antaa vinkkejä arjessa jaksamisen tueksi sekä ohjausta oikeanlaisen avun piiriin. Perhetyön etävastaanottopalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista neuvontaa ja ohjausta.
Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille.
Sairaanhoitajan puheille pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.
Asiointi alkaa chat-keskusteluna. Sairaanhoitajamme voi halutessaan avata videoyhteyden tai pyytää sinua tunnistautumaan.
Sairaanhoitajamme ovat paikalla arkisin klo 8–20, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 10–16. Voit myös varata ajan videovastaanotolle, linkki ohjaa vahvaan tunnistautumiseen.
Milloin?
Ensisijaisesti kiireettömissä asioissa, jotka voi hoitaa alusta loppuun asti etänä. Sairaanhoitajamme ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin.
Kenelle?
Sairaanhoitajamme palvelevat kaikkia keskisuomalaisia, pois lukien Jämsän, Kinnulan sekä ulkoistettujen terveysasemien asiakkaat.
Seksuaalineuvonta on matalan kynnyksen keskusteluapua, kun haluat keskustella johonkin seksuaalisuuteen liittyvästä asiasta ammattilaisen kanssa yksin tai yhdessä kumppanin tai kumppaneiden kanssa.
Aiheina voi olla esimerkiksi itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät haasteet, ihmissuhteet, haluttomuus, halujen eriparisuus, seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuus, sairauden vaikutus seksuaalisuuteen tai jokin muu asia, joka mietityttää omaan seksuaalisuuteen liittyen.
Ei ole liian pientä tai vähäpätöistä asiaa, jota et voisi seksuaalineuvojan kanssa pohtia. Ole siis herkästi yhteydessä niin mietitään, miten voisit asian kanssa edetä.
Seksuaalineuvojana toimii sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, jolla on lisäksi seksuaalineuvojan koulutus.
Kuinka asioin
Seksuaalineuvoja on tavoitettavissa chatissa arkisin kello 10.00–15:30. Chatissa voi keskustella anonyymisti. Tarvittaessa ammattilainen voi pyytää tunnistautumaan.
Löydät seksuaalineuvojan klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.
Chatissa keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikenikäisille keskisuomalaisille.
Senioriohjaajan puheille pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.. Seniorichat on auki arkisin ilman ajanvarausta klo 9.00–13.00. Chat on maksuton ja tarjolla kaikille keskisuomalaisille.
Senioriohjaajan chatissa voit keskustella esimerkiksi yleisestä avusta arjessa selviytymiseen, etujen ja tukien hakemisesta, asumisesta ja kotiin saatavista apuvälineistä tai vaikkapa harrastus- ja virkistystoiminnasta. Aihe on vapaa ja voit olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.
Sosiaaliohjaajan puheille pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.. Sosiaaliohjaajamme ovat paikalla arkisin klo 8.00–15.30.
Sosiaaliohjaajaan voit olla yhteydessä jos tarvitset ohjausta ja tukea elämän eri tilanteissa. Yhdessä sosiaaliohjaajan kanssa voit miettiä arjen asioita tai vaikka elämän kriisitilanteita.
Aiheena voi olla esimerkiksi työttömyys, taloudelliset ongelmat, yksinäisyys tai muut arjen huolet. Kannustamme ottamaan yhteyttä matalallakin kynnyksellä.
Keskustelu on maksutonta ja tarjolla kaikille keskisuomalaisille.
Keskustelemaan pääset klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.
Voit keskustella suun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa hampaisiin ja suuhun liittyvissä asioissa, kuten suun ja hampaiden puhdistuksessa ja hoito-ohjeissa. Ammattilainen arvioi, tarvitsetko suun tai hampaiden hoitoa ja varaa tarvittaessa sinulle ajan hammaslääkärille, suuhygienistille tai hammashoitajalle. Suun terveydenhuollon ammattilaisemme on paikalla arkisin klo 9–13.
Suun terveydenhuollon chatissa voit asioida ensisijaisesti kiireettömissä asioissa, jotka voi hoitaa alusta loppuun asti etänä. Suun terveydenhuollon ammattilainen ohjaa sinut tarvittaessa eteenpäin.
Kenelle?
Kaikki keskisuomalaiset voivat asioida ilman tunnistautumista. Tunnistautuneena asioiminen sekä ajan varaaminen ja peruminen on mahdollista kaikille keskisuomalaisille, pois lukien Jämsän, Kinnulan sekä ulkoistettujen terveysasemien asiakkaat.
Kaikilla Kinnulan kuntalaisilla on käytettävissä 24/7 lääkärin ilmainen chat-palvelu.
Se on luonteva palvelu kaikille henkilöille, jotka käyttävät tietokonetta, tablettia tai matkapuhelinta. Palvelun saa käyttöön Oma Terveys -sovelluksella. Palveluun on mentävä aina henkilökohtaisesti sen henkilön sähköisellä tunnisteella, joka on palvelua tarvitsemassa.
Lääkäri-chat on käytettävissä viikon jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Palvelu on kuntalaisille maksuton.
Omaolon oirearviot ovat kaikkien keskisuomalaisten käytettävissä. Oirearviot antavat sinulle oireisiisi sopivan ja lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa oman alueesi ammattilaiseen tai ajanvaraukseen. Oirearvion tekeminen on maksutonta ja sitä voi käyttää myös ilman tunnistautumista. Palvelu on käytettävissä joka päivä ympäri vuorokauden.
Käytettävissäsi on seuraavat oirearviot:
- Yleinen oirekysely
- Alaselkäkipu- tai vamma
- Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma
- Hengitystietulehdus
- Korvan kipu tai lukkoisuus
- Kurkkukipu tai nieluoire
- Närästys
- Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma
- Peräaukon seudun oire
- Polven oire tai vamma
- Päänsärky
- Ripuli
- Seksitautiepäily
- Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus
- Virtsatietulehdus
- Yskä
- Alaselkäkipu- tai vamma
- Olkapään kipu, jäykkyys tai vamma
- Polven oire tai vamma