Hyppää pääsisältöön
Lapsi katsoo kortteja neuvolassa.

Lasten, nuorten ja perheiden neuropsykiatrinen tuki ja palvelukokonaisuus

Edistämme neuropsykiatrisesti (lyhenne nepsy) oireilevien lasten, nuorten ja heidän perheidensä asioita Keski-Suomen hyvinvointialueella.

Yhteistyötä yhdenvertaisten palvelujen eteen

Kokoamme Keski-Suomen laajuista tietoa lasten ja nuorten neuropsykiatristen palveluiden nykytilasta, palveluaukoista, hyvistä käytänteistä sekä henkilöstön osaamistarpeista. Koordinoimme työryhmää, jossa tietoa ja hyviä käytänteitä jaetaan Keski-Suomen sivistys-, sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kesken. Tavoitteenamme on neuropsykiatristen palveluiden yhdenmukaistaminen, palveluiden oikea-aikaisuus ja saatavuus sekä palvelukokonaisuuden selkeyttäminen.

Olemme mukana lasten ja nuorten moniammatillisissa nepsy-konsultaatiotyöryhmissä. Konsultaatioryhmät tarjoavat erityistason konsultatiivista palvelua perustason lähipalveluiden tueksi. Konsultaatioryhmiltä voi hakea apua lapsen ja nuoren neuropsykiatristen vaikeuksien ymmärtämiseen, diagnosointiin ja kuntoutussuunnitelman laatimiseen sekä arjen tukitoimien suunnitteluun. Laajennamme lasten ja nuorten neuropsykiatrisen konsultaatiotoiminnan koko hyvinvointialuetta kattavaksi. 

Hoito- ja palvelupolun valmistelu

Valmistelemme neuropsykiatrisesti oireilevien lasten, nuorten ja perheiden hoito- ja palvelupolkua yhteistyössä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja keskeisten verkostojen kanssa.

Lisätietoja

  • Sari Minkkinen, projektityöntekijä, neuropsykiatrinen tuki ja palvelukokonaisuus. p. 040 487 3532, sari.minkkinen(at)jyvaskyla.fi