Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Käsi ikäihmisen kädellä

Uutinen

Voimavaroja omaishoitajuuteen -etävertaisryhmä ikääntyneille alkaa helmikuussa – ilmoittaudu mukaan!

10.1.2024

Omaishoitaja – kaipaatko arjen keskelle mahdollisuutta jakaa mielen päällä olevia asioita omaishoitajuudesta? Millaista on toimia omaishoitajana omalle puolisolle, mitä tunteita tehtävä herättää? Mistä arkeen saisi voimavaroja?

Huom! Ilmoittautumisaikaa jatkettu 12.2. asti, ensimmäinen tapahtumakerta järjestetään to 22.2.

Ilmoittautuminen maksuttomaan Voimavaroja omaishoitajuuteen -etävertaisryhmään on avoinna 12.2. asti. Ryhmä on tarkoitettu ikääntyneille puolisoaan hoitaville omaishoitajille, jotka haluavat virkistystä omaishoidon arkeen, pohtia omaa omaishoidon polkuaan ja keskustella muiden omaishoitajien kanssa.

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella. Ryhmään mahtuu kuusi ensimmäiseksi ilmoittautunutta omaishoitajaa.

Ryhmästä saa tukea hyvinvointiin ja jaksamiseen

Ryhmässä pohditaan omaishoitajuuden teemoja ja tehtävän herättämiä tunteita. Tavoitteena on avata erilaisia näkökulmia omaishoitajuuteen ja pohtia omaishoitajuuden monimuotoisuutta. Oman ja yhteisen pohdinnan tuella vahvistetaan hyvinvointia ja jaksamista sekä rohkaistaan myötätuntoon itseä ja toisia kohtaan.

Jokaisen ryhmän jälkeen on aikaa varattuna puoli tuntia keskustelulle, ajatustenvaihdolle ja vertaistuelle.

- Viime syksyllä ryhmään osallistuneet kokivat ryhmässä kuulluksi tulemisen ja sieltä saamansa vertaistuen erittäin hyödyllisenä. Nyt alkavassa ryhmässä on entistä enemmän aikaa omien tunteiden jakamiseen ja vuorovaikutukseen, kertoo senioriohjaaja Minna Salminen Keski-Suomen hyvinvointialueen digitaalisesta sosiaali- ja terveyskeskuksesta.

Tapaamiset toteutetaan Teams-etäyhteydellä

Ryhmä kokoontuu seitsemän kertaa kevätkauden 2024 aikana. Tapaamiset toteutetaan Teams-etäyhteydellä torstai-iltapäivisin klo 12.30–14 joka toinen viikko. Ensimmäinen tapaamiskerta on torstaina 22.2.

Löydät ryhmän aikataulut ja ohjelman täältä.

Ryhmäkerroilla käsitellään eri teemoja Omaishoitajuuden talo -mallin pohjalta. Ryhmään osallistujilta toivotaan sitoutumista kevään tapaamisiin.

- Asiantuntijoiden kokoama ohjelma muodostaa kokonaisuuden, joten ryhmään olisi tärkeä päästä osallistumaan joka kerta. Näin ryhmästä hyötyy eniten, kun kaikki osallistujat pääsevät kunnolla ryhmäytymään ja heidän välilleen syntyy luottamuksellinen ilmapiiri, Salminen kuvailee.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää ryhmän yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa.

Lisätiedot

  • Minna Salminen, senioriohjaaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, minna.m.salminen(at)hyvaks.fi
  • Johanna Summanen, diakonissa, Jyväskylän seurakunta, p. 044 431 4414, johanna.summanen(at)evl.fi