Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Vertaistukiryhmä ikääntyneille mielenterveysomaisille alkaa syksyllä

7.8.2023

Onko läheiselläsi mielenterveyden tai päihteiden käytön haasteita? Kaipaatko vertaistukea ja voimia omaan arkeesi? Tule syksyllä 2023 alkavaan ikääntyneiden mielenterveysomaisten vertaistukiryhmään. 

Yhä useampaa ikääntynyttä koskettaa läheisen mielenterveyden tai päihteiden käytön haasteet, joita voi olla esimerkiksi puolisolla, aikuisella lapsella tai lapsenlapsella.  

Syksyllä alkava maksuton ja avoin vertaistukiryhmä on suunnattu ikääntyneille keskisuomalaisille, joiden läheisellä on mielenterveyden tai päihteiden käytön haasteita. Luottamuksellisessa ryhmässä keskustellaan mielenterveys- ja päihdehäiriöisten henkilöiden läheisenä olemisesta ja omien rajojen tunnistamisesta. Lisäksi pohditaan yhdessä esimerkiksi omia voimavaroja ja keinoja niiden ylläpitämiseen. 

– Usein läheinen on tilanteesta huolissaan ja mieleen voi nousta monenlaisia ajatuksia ja tunteita. Aina näistä ei ole helppo puhua omien läheisten tai ystävien kanssa. Tämän vuoksi ikääntyneille mielenterveysomaisille pilotoidaan vertaistukiryhmää, jossa tavoitteena on tarjota luottamuksellinen keskustelumahdollisuus samassa tilanteessa oleville ikääntyneille ja edistää näin ikääntyneiden mielen hyvinvointia, kertoo projektityöntekijä Maria Pynnönen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.   

Ryhmän järjestää Keski-Suomen hyvinvointialue yhteistyössä Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFamin kanssa.  

Ryhmän aikataulu 

Vertaistukiryhmä järjestetään Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry:n tiloissa (Vapaudenkatu 57 as. 14, Jyväskylä) seuraavasti: 

  • ke 6.9. klo 13.00–14.30 

  • ke 4.10. klo 13.00–14.30 

  • ke 8.11. klo 13.00–14.30. 

Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapaamisissa on kahvitarjoilu. 

Ryhmää ohjaavat Hanna Jylhä-Natri sekä Anne-Riitta Merta Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry:stä. 

Lisätietoja: 

  • Maria Pynnönen, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 571 5380, maria.j.pynnonen(at)hyvaks.fi 

  • Hanna Jylhä-Natri, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry, p. 050 528 0030, hanna.jylha-natri(at)finfamiks.fi