Hyppää pääsisältöön
Henkilö pyörätuolissa menossa taksiin.

Uutinen

Vammaispalvelulain mukaisten taksimatkojen omavastuiden laskutus hyvinvointialueelta käynnistyi

22.6.2023

Uuden hankintakauden aikaisten vammaispalvelulain mukaisten VPL-matkojen omavastuuosuuksien laskutus Keski-Suomen hyvinvointialueelta on alkanut.

Henkilökuljetusten maaliskuussa alkanut uusi maakunnallinen hankintakausi muutti tilauskäytäntöjen ohella myös omavastuuosuuksien laskutuksen. Automatisoitu laskutus on siirtynyt hyvinvointialueen operaattorina toimivan Monetran hoidettavaksi.
 
Laskutuksen automaattiveloitus on saatu käyntiin kesäkuussa, jolloin lähetetään maalis- ja huhtikuun omavastuuosuuksia koskevat laskut. Heinäkuussa lähetettävällä laskulla näkyvät touko- ja kesäkuuta koskevat maksut. Elokuusta alkaen rytmi palaa normaaliksi: yhden kuukauden omavastuut laskutetaan aina seuraavan kuukauden laskulla.  
 
Mikäli asiakas tarvitsee maksuaikaa tai jos laskussa on epäselvyyttä, hän voi ottaa yhteyttä Monetralle laskussa näkyvään puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen. Laskulla näkyy laskuttajana Keski-Suomen hyvinvointialue, lähettäjänä Monetra ja asiakkaan käyttämät matkat eriteltyinä. 
 
Laskutus on käynnistynyt hyvin. Joillekin yksittäisille asiakkaille on voinut mennä omavastuulasku, vaikka heille on tehty maksunalennuspäätös. Tästä asiakasta pyydetään ystävällisesti ottamaan yhteyttä Monetraan.
 

Lisätiedot medialle:

•    2.7. asti: palvelupäällikkö Elina Hienola, elina.hienola@hyvaks.fi, p. 050 331 2737
•    3.7.2023 alkaen: liikennepäällikkö Joona Nurmi, joona.nurmi@hyvaks.fi p. 014 2694 531