Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Valtakunnallinen häiriö aiheutti muutoksia Keski-Suomen hyvinvointialueen etäpalveluihin tiistaina

18.9.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen kotihoito onnistui korvaamaan etähoivan palvelut puhelinsoitoilla tai fyysisillä käynneillä, kun valtakunnallinen häiriö hiljensi etähoivan yhteydet.

Valtakunnallinen häiriö koski Oiva Healthin VideoVisit -yhteyksiä, jotka ovat valtaosin palautuneet normaaleiksi keskiviikkona. Chat-keskusteluissa saattaa edelleen esiintyä pieniä katkoja. Ohjelman toimittaja selvittää häiriön syytä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen koti- ja asumispalveluissa häiriö aiheutti kotihoidon lisäkäyntejä ja puhelinruuhkaa, joista kuitenkin selvittiin henkilöstön venymisen ansiosta. Tavallisesti etälaitteen avulla tapahtuva asiakkaan lääkehoidon ja ruokailun valvonta tai voinnin seuranta oli hoidettava ilman etäyhteyksiä. Neljä ikääntyneiden päivätoiminnan etäryhmää jouduttiin peruuttamaan. Asiakkaat suhtautuivat peruutussoittoihin ymmärtäväisesti.   

Hyvinvointialueen sivulta löytyvät chat-palvelut olivat poissa käytöstä lähes koko tiistain. Häiriö ei vaikuttanut lääkeautomaattien tai turva-auttamispalvelun yhteyksien toimivuuteen. 

Lisätietoja:

  • Kotihoidon palvelut: etähoivan palveluvastaava Maarit Nieminen, kotihoidon etä- ja digi-palvelukeskus, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 612 6623, maarit.nieminen(at)hyvaks.fi
  • Digitaalinen sote-keskus: palveluvastaava Henna Valo, digitaalinen sote-keskus, Keski-Suomen hyvinvointialue p. 040 619 4635, henna.valo(at)hyvaks.fi