Hyppää pääsisältöön

Verkkoasiointimme on uudistunut. Keskustele ammattilaistemme kanssa ja täytä terveyspalveluiden oirekyselyjä uudessa palvelussamme. Palvelu korvaa Omaolon oirearviot.

Siirry asioimaan.
Nuori ja aikuinen katsovat toisiinsa talvisessa maisemassa.

Uutinen

Työnantaja – osallistu nuorten mielen hyvinvointia työelämässä tukeviin koulutuksiin

21.2.2025

Tervetuloa mukaan maksuttomiin nuorten mielen hyvinvointia työelämässä tukeviin koulutuksiin. Koulutukset on suunnattu työnantajille, tiiminvetäjille, esihenkilöille, HR-asiantuntijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Koulutukset ovat osa Mielihyvin duunissa 2.0 -hanketta ja ne järjestää Kuntoutussäätiö ja Väestöliitto.

Kaikki tapahtumat, niiden tarkemmat kuvaukset ja ilmoittautumiset löytyvät hankkeen verkkosivuna toimivalta LinkedIn-sivulta . Lisäksi olemme koonneet koulutusten ajankohdat ja ilmoittautumislinkit verkkosivuillemme.

Kuntoutussäätiön koulutussarjassa pureudutaan psykologiseen turvallisuuteen

Kuntoutussäätiön koulutussarjassa on neljästä psykologisen turvallisuuden aiheesta webinaarin ja työpajan muodostamat kokonaisuudet:

  • Moninaisuus
  • Kielellinen ja kulttuurinen moninaisuus
  • Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus
  • Neuromoninaisuus ja oppimisvaikeudet

Voit valita vapaasti ne webinaarit ja työpajat, joihin haluat osallistua. Yksittäiseen webinaariin tai työpajaan osallistuminen ei edellytä osallistumista muihin webinaareihin ja työpajoihin.

Väestöliiton koulutuksesta valmiudet hyödyntää tasapainoista työelämää tukevaa verkkokurssia

Väestöliiton koulutuksissa perehdytään vuosien 2023–2025 Mielihyvin duunissa -hankkeessa lanseerattuun 5 askelta tasapainoisempaan työelämään™ ‑verkkokurssiin. Etäkoulutuksissa perehdytään verkkokurssin käyttöön ohjaus- ja opetustyössä, ja koulutuksen jälkeen osallistuja on valmis hyödyntämään verkkokurssia opetuksessaan.

Koulutus koostuu kahdesta 4 tunnin koulutuspäivästä sekä itsenäisestä verkkokurssiin tutustumisesta (2–3 tuntia). Koulutus on suunnattu erityisesti nuorten kanssa työskenteleville esihenkilöille ja vastuuohjaajille.

Väestöliiton koulutuksia järjestetään kymmenen kertaa kevään aikana. 

Mielihyvin duunissa 2.0 -hankkeessa tuetaan nuorten mielen hyvinvointia työelämässä

Keski-Suomen hyvinvointialue on osatoteuttaja Mielihyvin duunissa 2.0 -hankkeessa, joka jatkaa vuosina 2023–2025 käynnissä olleen Mielihyvin duunissa –hankkeen koulutusten ja työkalujen juurruttamista käyttöön niin eri työpaikoilla kuin hyvinvointialueilla. Hankkeen kansallisena tavoitteena on lisätä nuoria työllistävien työpaikkojen ja koulutussektorin tietoisuutta nuorten mielen hyvinvointia vahvistavista toimintatavoista ja menetelmistä sekä mielenterveyden haasteista.

Keski-Suomessa hankkeella vahvistetaan työkykyä ja työllistymistä tukevien tahojen ja hyvinvointialueiden välistä yhteistyötä. Hankkeessa tuodaan nuorten työntekijöiden mielen hyvinvointia vahvistavia käytäntöjä ja menetelmiä osaksi työpaikkojen arkea, ja näin tuetaan esihenkilöiden, tiiminvetäjien ja muiden keskeisten henkilöiden hyvää mielenterveyttä tukevan johtamisen osaamista. Samalla vahvistetaan heidän osaamistaan urapolun alkuvaiheessa olevien työntekijöiden kohtaamisessa ja johtamisessa. Toimilla vahvistetaan myös nuorten työntekijöiden kiinnittymistä ja vuorovaikutusta tiiviissä yhteistyössä työyhteisöjen sisällä.  

Hankkeen rahoituksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö. Ohjelman rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU)

Lisätietoja:

  • Sampsa Nyyssönen, projektipäällikkö, Mielihyvin duunissa -hanke, p. 050 5631331, sampsa.nyyssonen(at)hyvaks.fi
Image
Mielihyvin duunissa -logo.
Image