Hyppää pääsisältöön
TKKI-neuvottelukunta kokoontui syyskuussa JAMK:n tiloissa.

Uutinen

Tutkimuksen, koulutuksen, kehittämisen ja innovaatioiden (TKKI) neuvottelukunta Jyväskylän ammattikorkeakoulun vieraana

26.9.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen TKKI-neuvottelukunta kokoontui 26.9. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Lutakon kampuksella.

Neuvottelukunta edistää hyvinvointialueen toiminnan tavoitteellista kehittämistä, tietoon perustuvaa toimintaa sekä yhteistyötä ja kumppanuuksia tutkimuksen, korkeakoulujen ja muiden oppilaitosten sekä elinkeinoelämän kanssa.

Hyvinvointiyksikön johtaja Pertti Malkki ja Likes-tulosalueen päällikkö Eino Havas esittelivät Jyväskylän ammattikorkeakoulun vieraaksi kutsutulle neuvottelukunnalle oppilaitoksen monipuolista tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu tekee yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa useissa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa ja on merkittävä kumppani sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten arvostettuna kouluttajana.

Lääketieteellisen perusopetuksen lisääminen lääkärivajeen ratkaisemiseksi

Neuvottelukunta keskusteli aiesopimuksesta Itä-Suomen yliopiston lääketieteen hajautetun perusopetuksen lisäämiseksi ja kehittämiseksi Keski-Suomessa. Toimella pyritään lisäämään alueelle tutkinnon jälkeen töihin hakeutuvien lääkärien määrää sekä vaikuttaa pitkällä aikavälillä alueen vetovoimaan. Aiesopimusta esitetään aluehallitukselle hyväksyttäväksi lokakuussa.

Lue lisää: Lääkärikoulutusta aiotaan lisätä Keski-Suomessa

TKKI-ohjelman toimenpiteissä korostuu yhteistyön rakentaminen

Hyvinvointialueen TKKI-päällikkö Toni Ruohonen teki tilannekatsauksen helmikuussa hyväksytyn TKKI-ohjelman tavoitteiden edistymiseen. Toimenpiteitä on tehty etenkin tutkimustoiminnan näkyvyyden lisäämiseksi sekä yhteistyön tiivistämiseksi TKKI-toiminnassa paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. 

Yhteistyön avulla voidaan toteuttaa uudenlaista toimintaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. EduFutura Jyväskylän kanssa suunnitteilla olevan ikäihmisten hyvän arjen opetus- ja tutkimuskeskus Living Labin avulla voidaan mahdollistaa aitoihin sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöihin kytkettyä monialaista opetus- ja tutkimustoimintaa. Suunnittelua tehdään eri sidosryhmien edustajista koostuvissa työryhmissä niin, että opetus- ja tutkimuskeskuksen konsepti vuoden lopussa valmis toiminnan käynnistämiseksi.

Tulevia tapahtumia: 

Lisätietoja:

  • Pekka Neittaanmäki, TKKI-neuvottelukunnan puheenjohtaja, p. 040 550 7005, pekka.neittaanmaki(at)hyvaks.fi 
  • Lasse Leppä, konsernipalveluiden toimialajohtaja, neuvottelukunnan esittelijä, p. 050 599 9545, lasse.leppa(at)hyvaks.fi