Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Ensihoitaja tekee muistiinpanoja työvuorossa.

Uutinen

Turvallisuuslautakunnan asialistalla on strategian toimeenpano-ohjelman osuuksia, palvelutasopäätöksiä sekä syksyn kokousaikoja

13.6.2023

Turvallisuuslautakunta käsittelee kokouksessaan 14.6.2023 muun muassa strategian toimeenpano-ohjelman ihmislähtöisiä palveluita sekä hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen ohjelmaa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen strategia on hyväksytty aluevaltuustossa kesäkuussa 2022 ja aluehallitus on käynnistänyt helmikuussa strategian toimeenpano-ohjelman vuosille 2023–2025. Toimeenpano-ohjelmalla varmistetaan strategisiin tavoitteisiin pääsyä ja kootaan yhteen hyvinvointialueelta vaadittavia lakisääteisiä ja muita toiminnan tueksi tarvittavia suunnitelmia. Strategian toimeenpano-ohjelman kokonaisuudet perustuvat hyvinvointialueen strategiassa asetetuille menestystekijöille, joita ovat asukkaat, ihmislähtöiset palvelut, tieto, henkilöstö, uudistuminen ja kumppanuus.

Kokouksessa strategiajohtaja Anu Pihl esittelee ”ihmislähtöiset palvelut” -menestystekijän valmistelun tilannetta ja etenemistä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen linjausten osalta. Lisäksi palvelujohtaja Nina Peränen esittelee turvallisuuslautakunnalle ”Asukkaat”-menestystekijän hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen ohjelmaa, johon kuuluu useita erilaisia suunnitelmia. Hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämisen ohjelman suhteen lautakunnan tarkoitus on keskustella ohjelman kärjistä ja kokonaisuuksista.

Ensihoidon sekä pelastustoimen palvelutasopäätösten valmistelu jatkuu aktiivisesti

Ensihoidon ylilääkäri Tomi Kavasmaa esittelee turvallisuuslautakunnalle ensihoidon palvelutasopäätöksen luonnosversion. Turvallisuuslautakunta on aiemmissa kokouksissaan evästänyt valmistelijoita palvelutasopäätösten valmistelussa. Uusi ensihoidon palvelutasopäätös on aiempia vastaavia kokonaisuuksia laajempi ja yksityiskohtaisempi. Se sisältää esimerkiksi listauksia yksiköiden valmiusajoista, varayksiköistä sekä tietoa taktisesta ensihoidosta sekä ensihoidon vastuunjaosta. Pelastusjohtaja Ville Mensala sekä projektipäällikkö Juha Saario puolestaan esittelevät turvallisuuslautakunnalle pelastustoimen palvelutasopäätöksen valmistelua, joka on myös laajasti esillä aiemmissa turvallisuuslautakunnan kokouksissa.

Molempiin palvelutasopäätöksiin on tarkoituksenmukaista pyytää lausunnot Keski-Suomen kunnilta, hyvinvointialueen valmistelevilta lautakunnilta, vaikuttamistoimielimiltä sekä Vapaaehtoiselta pelastuspalvelulta. Lausunnot esitetään annettavaksi 25.8.2023 mennessä, jonka myötä asukkaiden ja yhteistyökumppaneiden näkemyksiä olisi mahdollista käsitellä turvallisuuslautakunnan 30.8.2023 pidettävässä kokouksessa.

Päätösesityksenä on, että turvallisuuslautakunta merkitsee esitellyt asiat tiedokseen ja päättää lähettää palvelutasopäätösluonnokset lausuntokierrokselle esityslistan tekstissä kuvatulla tavalla.

Turvallisuuslautakunnan syksyn kokousajat

Riskienhallintajohtaja Simo Oksasen esityksen mukaisesti Keski-Suomen hyvinvointialueen turvallisuuslautakunta kokoontuisi syksyllä 2023 viisi kertaa. Ajankohdat kokouksille olisivat 30.8., 27.9., 25.10., 22.11. ja 13.12.

Kokouksen esityslista

Turvallisuuslautakunnan kokouksen esityslista liitteineen on osoitteessa www.hyvaks.fi/hyvinvointialue/lautakunnat. Lista on pdf-muodossa.

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan www.hyvaks.fi-verkkosivustolla heti, kun pöytäkirja on tarkastettu.

Lisätietoja:

Riskienhallintajohtaja Simo Oksanen, p. 040 552 1263, simo.oksanen(at)hyvaks.fi, turvallisuuslautakunnan esittelevä viranhaltija