Hyppää pääsisältöön
Käsi ikäihmisen kädellä

Uutinen

Tietoa ja ohjausta muistisairauteen sairastuneille ikääntyneille ja heidän läheisilleen 26.9. ensitietopäivässä

18.9.2024

Ensitietopäivä tarjoaa monipuolisia puheenvuoroja ja tietoa tärkeistä teemoista hiljattain muistisairauteen sairastuneille sekä heidän läheisilleen.

Ensitietopäivä muistisairautta sairastaville yli 65-vuotiaille ja heidän läheisilleen järjestetään torstaina 26. syyskuuta kello 13–16. Iltapäivän puheenvuorot käsittelevät teemoja, jotka muuttuvat ajankohtaisiksi etenkin muistisairauden myötä, kuten ravitsemus, kuntoutus ja edunvalvonta.

– Kun ihminen sairastuu, on tärkeä saada tietoa ja ohjausta moninaisiin asioihin, jotka liittyvät uuteen tilanteeseen. Esimerkiksi oikeudelliseen ennakointiin liittyvät asiat on hyvä tiedostaa muistisairauksien yhteydessä, kertoo muistikoordinaattori Karita Saarilampi.

Syyskuun tapahtuma on järjestyksessään toinen Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestämä ensitietopäivä kohderyhmälle. Tilaisuudessa käsiteltävät teemat ovat valikoituneet pitkälti toiveiden ja palautteiden pohjalta. 

Tapahtumaan voi osallistua Teams-etäyhteydellä tai paikan päällä Sairaala Novan luentosalissa C1, osoitteessa Hoitajantie 3, Jyväskylä. 

Tilaisuuden ohjelma ja Teams-osallistumislinkki löytyvät tapahtumakalenterista: Ensitietopäivä muistisairautta sairastaville yli 65-vuotiaille ja heidän läheisilleen 26.9.

Lisätietoja:

  • Karita Saarilampi, muistikoordinaattori, p. 040 5337167, karita.saarilampi(at)hyvaks.fi