Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen hyvinvointialueen esihenkilöinfo

Uutinen

Syksyn ensimmäisessä esihenkilöinfossa luotiin katsaus valmistelun seuraaviin vaiheisiin

23.8.2022

Perjantaina 19.8. esihenkilöstölle pidetyssä infossa käsiteltiin henkilöstön ajankohtaisia asioita, hyvinvointialueen talousarviota, henkilöstöorganisaation rakentumista ja hallintoa.

Esihenkilöinfon avasi Keski-Suomen hyvinvointialueen HR-vastuuvalmistelija Riitta Hallberg, jonka puheenvuoro käsitteli hyvinvointialueen rekrytointeja ja johtavien viranhaltijoiden virkahakuprosessia. Rekrytoinnit ovat edenneet toimialajohtajien virkoihin, joista konsernipalvelujen toimialajohtajan tehtävä meni ulkoiseen hakuun. Lopulliset päätökset toimialajohtajien valinnasta tekee aluehallitus.

Kysymyksiä ja keskustelua herätti erityisesti henkilöstön tietojen siirtyminen hyvinvointialueelle. Siirtyvän henkilöstön tietojen siirtämiselle tärkeä ajankohta on elokuun loppu, johon mennessä ilmoitetuista tiedoista tehdään poiminnat hyvinvointialueelleKysymyksiä henkilöstön tietojen siirtämisen aikataulussa herätti päivämäärä 30.9., johon mennessä vuodelle 2022 myönnetyt vuosilomat tulisi olla ilmoitettuna järjestelmiin. Muitakin kertyneitä vapaita suositellaan pidettäväksi mahdollisuuksien mukaan ennen vuoden vaihdetta, jotta hyvinvointialueelle muista organisaatioista siirtyvä lomapalkka ja muut saldot eivät kasvaisi suureksi.

Hyvinvointialueen viestinnän projektipäällikkö Tero Manninen muistutti kanavista, joista saada tietoa ja tukea muutokseen. Syksyllä henkilöstölle on tarjolla mm. infoja virtuaalisilla aamu- ja iltapäiväkahveilla sekä uutiskirjeitä kahden viikon välein. Lisäksi esihenkilöille järjestetään esihenkilövalmennuksia, joista on saatavilla tallenteet jälkikäteen. Osallistuminen intran nimikilpailuun oli vilkasta ja nimiehdotuksia saapuikin yli 500.

Vuoden 2020 talousarvion valmistelu on edennyt tässä vaiheessa käyttötalouden talousarvio- ja investointiesityksiin. Aija Suntioinen kertoi puheenvuorollaan valmisteilla olevasta investointisuunnitelmasta, jota on työstänyt erillinen valmisteluryhmä alaryhmineen. Valmistelun seuraavissa vaiheissa talousarvion kokonaisuutta kootaan valmisteluryhmien esityksien pohjalta.

Tuore hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet esitteli tulevan henkilöstöorganisaation rakennetta, jonka aluevaltuusto hyväksyi 14.6. Henkilöstöorganisaation valmistelutyön seuraavassa vaiheessa palvelut ja toiminnot sijoitetaan lopullisesti vastuualueiden palvelualue-, palveluyksikkö- ja toimipistetasoille.

Hallinnon projektijohtajana toimivan Erkki Nikkilän pitämässä hallinnon infossa käytiin läpi aluevaltuuston ja -hallituksen vuosikelloa. Ajankohtaisena asiana nousi hallintosääntö, jonka kolmas vaihe on käsiteltävänä aluevaltuustossa 6.9. Kolmanteen vaiheeseen kuuluvat mm. valtuudet henkilöstövalintoihin. Tällä hetkellä hallinnon perustaa rakennetaan, mihin kuuluvat esim. päätöksenteon ja palvelualueiden hallintopalveluiden järjestäminen.

Esihenkilöinfon tallenne ja materiaalit on julkaistu hyvinvointialueen esihenkilöstön työtila Howspacessa. Seuraava esihenkilöinfo järjestetään perjantaina 23.9. klo 12.30­-14.00. Kalenterikutsut vuoden 2022 infoihin on lähetetty esihenkilöille. Kutsuista voi olla yhteydessä sofia.penttila@ksshp.fi.