Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Sote-jaoston kokouksen aiheena tuotannon organisoituminen

10.12.2021

Sote-jaoston edustajat kokoontuivat 9.12.2021 keskittyen hyvinvointialueen tuotantorakenteen suunnitteluun.

Sote-jaoston tehtävänä on valmistella valtakunnallisen tiekartan mukaisesti palvelujen järjestämis- ja tuotantomallia siten, että aluevaltuusto pääsee työssään 1.3.2022 alkaen ohjaamaan ja päättämään hyvinvointialueen palvelujen järjestämisen ja tuotannon periaatteista ja niiden valmistelusta edelleen.  

Sote-jaoston edustajat kokoontuivat 9.12.2021 syksyn neljänteen kokoukseensa keskittyen Keski-Suomen hyvinvointialueen tuotantorakenteen suunnitteluun.

Tuotantorakenteen valmistelua on tehty syksyn 2021 aikana hyvinvointialueen väliaikaisessa valmistelutoimielimessä (puhekielessä VATE) sekä yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen Poliittisen seurantaryhmän kanssa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen tuotannon organisoitumista ohjaa järjestämislakiin kirjatut periaatteet eli palvelut on toteutettava yhdenvertaisesti, yhteen sovitettuina palvelukokonaisuuksina sekä hyvinvointialueen väestön tarpeet huomioon ottaen lähellä asiakkaita. Ammattilaisten moniammatillinen työskentely ja monitoimijainen yhteistyö ovat keskiössä. Jaostossa käytiin aktiivista keskustelua ja saatiin täydennyksiä valmisteltuihin luonnoksiin.

Tuotantorakenteen jatkotyöstämiseksi perustetiin alatyöryhmiä.

Sote-jaoston alatyöryhmien perustaminen 

Sote-jaosto jäsentää omaa työskentelyään perustamalla neljä alatyöryhmää. Alatyöryhmät valmistelevat omalla vastuualueellaan palvelun järjestämisen ja tuottamisen kokonaisuutta ja esittää työnsä tuotokset sote-jaostolle 28.2.2022 mennessä. Perustettavat alaryhmä ovat:  

  • Sairaalapalvelut 
  • Laaja-alainen Sote-keskus 
  • Perheiden palvelukokonaisuus 
  • Aikuisten koti- ja asumispalvelut

Jokaiselle alaryhmälle nimitetään puheenjohtaja ja hänellä on oikeus täydentää työryhmän koostumista kuntien esitysten pohjalta. Alatyöryhmä vakiokokoonpano on noin 14 ammattilaista. Alatyöryhmä perustaa tarvitsemansa toimintamalli- ja asiantuntijaryhmät työskentelynsä tueksi huomioiden myös järjestö ja yritysten osallisuuden toimintamalli- ja asiantuntijaryhmissä tarpeen mukaan. Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman kehittämistoiminta nivotaan hankesuunnitelmassa sisältyvien kokonaisuuksien osalta vahvasti työryhmien työskentelyyn. Keski-Suomen eri palvelujen vakiintuneet verkostoryhmät ovat jo hyvää käytäntöä ja niiden roolia on syytä vahvistaa työskentelyssä, jottei mikään organisaatio ole sivussa hyvinvointialueen rakentamisesta.  

Alaryhmät pyritään nimeämään vuoden loppuun mennessä.

Seuraava kokous

Sote-jaosto kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 14.1.2022.

 Lisätietoja:

  • Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin, toinen varapuheenjohtaja, Tuija Koivisto, p. 040 513 5821, tuija.koivisto(at)keuruu.fi