Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkossa ei tapahdu äkkinäisiä muutoksia

25.6.2024

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden palveluverkon muutoksissa tullaan etenemään hallitusti ja ajan kanssa. Palveluverkkopäätöksen mukaisia muutoksia projektoidaan ja aikataulut tarkentuvat syksyn kuluessa.

  • Kiirevastaanottojen muutokset on päätösmateriaalissa aikataulutettu syyskuun alkuun. Muiden muutosten aikataulut tarkentuvat syksyn aikana. Aikajana muutoksille palvelusta riippuen on joko vuoteen 2026 tai 2030 saakka, vastuualuejohtaja Tuija Koivisto sanoo. 
  • Tarkempia aikatauluja on jo kysyttykin, mutta ne selviävät syksyn kuluessa. Äkkinäisiä muutoksia ei ole tulossa vaan muutokset tehdään hallitusti. Muutoksia käydään läpi luonnollisesti henkilöstön ja asiakkaiden kanssa ennen kuin niitä tehdään. Haluamme varmistaa turvallisen muutoksen sekä asukkaille että henkilöstölle. Viestimme myös muutosten aikatauluista ja vaikutuksista ajoissa ja kattavasti, Koivisto lisää. 

Toiminta kaikissa toimipisteissä jatkuu toistaiseksi normaalisti, myös niissä toimipisteissä, joihin palveluverkkopäätöksen mukaisia toimia on kohdentumassa.  

Palveluverkkopäätöksen mukaisesti ikääntyneiden ja perheiden matalan kynnyksen palveluita eli ikääntyneiden päivätoimintaa ja perhekeskustoimintaa laajennetaan. Ikääntyneiden ympärivuorokautisen asumisen palveluita tarjotaan ensisijaisesti omasta kunnasta. Sosiaali- ja terveysasemien palveluja saa kaikissa kunnissa joko sosiaali- ja terveysasemalta tai sote-palvelupisteestä. Alueellisten sairaalaosastojen määrään ei tule muutoksia ja osastot erikoistuisivat osaamisten mukaan. Sähköisten palveluiden osalta nykyistä tarjontaa laajennetaan kaikkien keskisuomalaisten käyttöön ja myös uusia palveluja tuodaan tarjolle. 

Tarkoituksena on vahvistaa ennaltaehkäisevän ja varhaisen tuen palveluita, monipuolistaa palvelutarjontaa sekä turvaa palveluiden tuottamista ja jatkuvuutta. Aluevaltuusto päätti sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkosta 11.6 

Lue lisää: www.hyvaks.fi/palveluverkko 

 

Lisätietoja: 

Tuija Koivisto, vastuualuejohtaja, koti- ja asumispalvelut, p. 040 513 5821