Hyppää pääsisältöön
Yhteistyökumppanit etäkokouksessa.

Seksuaaliterveyden koulutukset alkavat

25.7.2022

Seksuaaliterveyden edistäminen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa jatkuu ammattilaisten koulutuksilla syksyllä ja vuonna 2023.

Maksuton ehkäisy laajeni kaikille alle 22-vuotiaille keskisuomalaisille 1.6.2022 alkaen. Kondomien lähetys tapahtuu keskitetysti kuntien ehkäisyneuvoloihin elokuussa.

-Toistaiseksi meille on välittynyt viestiä, ettei isompaa ryntäystä asian vuoksi vastaanotoille ole tullut, vaan asia on rauhassa otettu vastaan ja tieto saavuttaa nuoria hiljalleen. Kiitos kaikille yhteistyöstä, sanoo projektityöntekijä Lotta Kuha Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Syksyn koulutukset

Seksuaaliterveyden koulutukset ovat avoimia kaikille ehkäisy- ja seksuaaliterveystyötä tekeville ammattilaisille muun muassa neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ja terveysasemien työntekijöille sekä muille asiasta kiinnostuneille ammattilaisille.

Aikataulu

  • to 8.9. klo 13–15, teemana ehkäisyn aloitus ja seuranta, asiantuntijalääkärin puheenvuoro ja yhteistä keskustelua
  • to 6.10 klo 13–15, teemana seksitaudit, niiden ennaltaehkäisy ja hoito, asiantuntijalääkärin puheenvuoro ja yhteistä keskustelua
  • Marraskuu/joulukuu, aikataulu tarkentuu syksyllä, teemana miesten seksuaaliterveys

Koulutusten Teams-kutsut on lähetetty (Lotta Kuhan sähköpostista 17.6.2022) Keski-Suomen hyvinvointialueen neuvoloiden esihenkilöille. Tilaisuuksien osallistumislinkit löytyvät myös Seksuaaliterveyden edistäminen -Teams-kanavalta. Teams-kanava on suunnattu laajalti seksuaaliterveystyötä tekeville Keski-Suomen hyvinvointialueen ammattilaisille. Linkin kanavaan saat omalta esihenkilöltäsi tai projektityöntekijä Lotta Kuhalta sähköpostitse lotta.kuha(at)jyvaskyla.fi.

Vuoden 2023 koulutukset

Helmikuussa 2023 seksuaaliterveyden edistämisen teemana tulee olemaan ”hedelmällisyyshelmikuu”. Aiheen puitteissa järjestetään kaksi seminaaria yhteistyössä Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueiden kanssa.

Merkitse seminaarien ajankohdat jo kalenteriin:

  • pe 3.2.2023 klo 12.00−14.30
  • to 16.2.2023 klo 13.00−15.30

Muista vuoden 2023 koulutuksista tiedotamme myöhemmin.

Seksuaaliterveys OmaKS.fi:lle syksylle

Keski-Suomen digitaaliseen sosiaali- ja terveyskeskukseen, OmaKS.fi -palveluun on tulossa syksyllä seksuaalineuvontaa kaikille sitä tarvitseville keskisuomalaisille. Seksuaalineuvojan tehtäviin kuuluu muun muassa matalan kynnyksen seksuaaliohjaus ja -neuvonta chatissa ja etävastaanotolla sekä ammattilaisten konsultaatioihin vastaaminen. Lisäksi valmisteilla on ehkäisyn aloitus- ja seurantakäyntien toteutus etänä digitaalisesti.

Kehitämme seksuaaliterveyspalveluita yhdessä asiakkaiden, järjestöjen ja laajan ammattilaisverkoston kanssa. Tavoitteenamme on tarjota eri ikäisille asiakkaille seksuaalisuuteen liittyvää tietoa, myös erilaisten tapahtumien muodossa.
 

Lisätietoja:

  • Sari Nurmivaara, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, sari.nurmivaara(at)jyvaskyla.fi, p. 050 311 8285
  • Lotta Kuha, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 195 4208, lotta.kuha(at)jyvaskyla.fi
  • Sonja Seppänen, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 187 3461, sonja.seppanen(at)jyvaskyla.fi