Hyppää pääsisältöön
Synnytysyksikön uudet ohjausvideot: Tilannekuva synnytyksestä. Synnyttäjä istuu vuoteella ja tukihenkilö pitää häntä kädestä.

Uutinen

Sairaala Novan synnytysyksikön uudet ohjausvideot on julkaistu

6.3.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla on julkaistu uusi 13-osainen videosarja, joka esittelee Sairaala Novan synnytysyksikön toimintaa Jyväskylässä.

Videot tarjoavat odottajille ja heidän tukihenkilöilleen tietoa raskauden loppusuoraa sekä synnytystä ja lapsivuodeaikaa varten.

 - Videot katsomalla vauvaa odottava perhe pääsee tutustumaan sairaalamme tiloihin ja käytäntöihin sekä synnytysyksikön henkilökuntaan. Olemme keränneet videoille teemoja, joista on toivottu lisää tietoa, kuten kivunlievityksen eri keinot, imetys, synnytykseen valmistautuminen ja tukihenkilön rooli, kertoo videoiden teossa aktiivisesti mukana ollut ja Sairaala Novassa työskentelevä kätilö Kaisa Ingervo.

Koko tuotanto suunnittelusta kuvaamiseen ja editointiin on tehty kätilötiimin voimin. Videosarjasta tekee erityisen myös se, että videoilla esiintyy ammattilaisten lisäksi perheitä, jotka ovat sallineet kameroiden läsnäolon yksityisten hetkiensä keskellä. Videoiden tapahtumat ovat siis aitoja kuvia todellisista tilanteista.

- Pystyimme näin tuomaan näkyville sellaisia tapahtumia, joita ulkopuoliset saavat harvoin todistaa. Jokainen perhe ansaitsee tästä suuren kiitoksen, Ingervo toteaa.

Videot voi katsoa sarjana tai yksittäisinä jaksoina. Niitä voi katsella itselleen sopivana aikana ja aiheisiin voi palata tarvittaessa. Jaksojen aiheet ovat synnytyksen käynnistyminen, sairaalaan saapuminen, synnytyskipu ja sen hoito, Sairaala Novan synnytyssalissa, ponnistusvaihe ja vauvan ensihetket, vesisynnytys, synnytyksen erikoistilanteet, synnytykseen valmistautuminen ja tukihenkilön rooli, aika synnytysvuodeosastolla, kotiutumisen jälkeen, imetys ja vauvamyönteisyys sekä vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto.

Videoilla on suomenkielinen tekstitys. Videot koskevat normaalisti edennyttä, täysiaikaista raskautta. Mikäli raskaudenkulussa on jotain poikkeavaa, yksilölliset toimintaohjeet saa ottamalla yhteyttä neuvolaan tai synnytysvastaanottoon.

Videosarja löytyy osoitteesta www.hyvaks.fi/sairaala-nova/synnytykset/ohjausvideot sekä soittolistana Youtube-kanavaltamme ”Tutustu Sairaala Novan synnytysyksikköön”

Image
Kuvakaappaus "Tutustu Sairaala Novan synnytysyksikköön" Youtube-soittolistasta.