Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Sairaanhoitajat keskustelevat kahvihuoneessa.

Uutinen

Rekrytointimme on saanut hakijoilta hyvää palautetta

12.6.2023

Työnhakijat saavat rekrytoinnin päättyessä mahdollisuuden antaa palautetta rekrytointiprosessin sujuvuudesta. Palautteet ovat olleet kiittäviä. Rekrytointiasiantutijat ovat kehittäneet rekrytoinnin vaiheita ja niiden ohjeistuksia. Tulokset alkavat näkyä.

Keski-Suomen hyvinvointialueella työnhakijoille lähetetään kysely rekrytointiprosessin onnistumisesta rekrytoinnin päätyttyä. Alkuvuoden aikana, helmi-huhtikuussa kyselyyn vastanneilta on saatu erittäin positiivista palautetta prosessin onnistumisesta kokonaisuudessaan. Prosessi on arvioitu erinomaiseksi (paras numero 4, hyvinvointialueen tulos 3,8–3,9). Myös haastattelutilanteiden ilmapiiri on koettu hyvin myönteiseksi. Hakijoilta kysytään lisäksi, kuinka todennäköisesti he suosittelisivat ystävää tai kollegaa hakemaan meille töihin oman kokemuksen perusteella. Suosittelun todennäköisyyden keskiarvo on ollut yli 8 asteikolla 0–10.

Hyvinvointialueen rekrytointiasiantuntijat ovat johdonmukaisesti kehittäneet rekrytointiprosessin kaikkia vaiheita sekä niiden ohjeistuksia.

”Tulokset alkavat näkyä palautteissa, mistä olemme erittäin ylpeitä. Yksiköiden esihenkilöt ovat tärkeässä roolissa rekrytointiprosessissa ja ovat kiitoksensa ansainneet”, iloitsee vs. rekrytointipäällikkö Sanna Väisänen.

Kauramäen kylän rekrytointi onnistui 

Jyväskylässä on rekrytoitu henkilöstöä kevään aikana syksyllä avattavaan uuteen ikääntyneiden Kauramäen kylään, joka tarjoaa asumisen ja ympärivuorokautisen hoidon palveluita. Ensin etsittiin hoitotyön ammattilaisia ja sen jälkeen vuorossa oli sosiaalialan ohjaajat ja fysio- sekä toimintaterapeutit. Kaikkiaan hakemuksia tehtäviin saatiin peräti 195. 

Kauramäen rekrytointikampanjan ilmoitustekstien ideointiin käytettiin runsaasti aikaa. Uuteen yksikköön tarvitaan yhdellä kertaa mittava määrä ammattilaisia ja kampanjalla tavoiteltiin laajaa näkyvyyttä. Maksullinen rekrytointimarkkinointi toi ilmoitukset laajemman yleisön saataville. Tieto työpaikasta löytyi hakijoiden palautteiden mukaan yleisimmin sosiaalisen median alustoilta. Rekrytointi- ja somemarkkinointiin panostaminen todella kannattaa. 

Aiempaan nähden erilaista työpaikkailmoituksissa oli se, että normaalien hakukriteerien lisäksi tulevilta työntekijöiltä toivottiin myös myönteistä suhtautumista teknologiaan ja erilaisiin työn tekemisen tapoihin. Erityistä huomiota kiinnitettiin Kauramäen kylän Green care -hoivafilosofiaan, minkä vuoksi luontoteema nostettiin vahvasti esille. Hakuilmoituksessa tuotiin esiin työntekijöiden mahdollisuus osallistua oman työnsä ja työvuorojensa suunnitteluun yhdessä työyhteisön kanssa.

Kauramäen kylän tuleva esihenkilö Anne Laurén antoi kasvonsa rekrytointikampanjalle. Hän teki tärkeää pohjatyötä miettimällä perusteellisesti nostettavia asioita. Esihenkilö kertoi videoilla Kauramäen somekanavissa ajatuksiaan yksikön peruspilareista, joiden pohjalta toimintaa lähdetään yhdessä rakentamaan.

Kauramäki numeroina

  • Asukkaita 90
  • Lähihoitajia 45
  • Sairaanhoitajia 9
  • Sosiaalialan ohjaajia 10
  • Fysio- ja toimintaterapeutteja 5
  • Hoiva-avustajia 6
  • Vastaava sairaanhoitaja 1
  • Palveluvastaava 1