Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Pelastustoimen ja ensihoidon palvelutasopäätökset lausuntokierroksella

16.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue pyytää lausuntoja koskien pelastustoimen ja ensihoidon palvelutasopäätöksiä.

Hyvinvointialueen turvallisuuslautakunta valmistelee yhteistyössä kuntien kanssa esityksen pelastustoimen ja ensihoidon palvelutasopäätöksistä.

Pelastustoimen ja ensihoidon palveluiden taso, laajuus, alueellinen kohdentuminen sekä keskeiset sisällöt määritellään niitä koskevissa palvelutasopäätöksissä. Palvelutasopäätöstä tehtäessä huomioidaan palvelukohtaiset merkittävät riskit, määritellään toiminnan tavoitteet, sekä niihin käytettävät voimavarat. Palvelutasopäätökset perustuvat voimassa olevaan lainsäädäntöön ja niiden tulee myös sisältää suunnitelma palvelutason kehittämisestä. 

Tutustu koko Lausuntopyyntöön pelastustoimen ja ensihoidon palvelutasopäätöksistä Keski-Suomen hyvinvointialueella (15.6.2023).

Tutustu luonnoksiin palvelutasopäätöksistä

Tarkastele myös Luonnosta Keski-Suomen pelastulaitoksen riskianalyysistä ja Yhteenvetoa vakavien häiriötilanteiden ja poikkeusolojen riskianalyysistä.

Anna erilliset lausuntosi 25.8. klo 16 mennessä

Erilliset lausunnot voi antaa 25.8. klo 16.00 mennessä Keski-Suomen hyvinvointialueen Webropol-kyselyillä:

Turvallisuuslautakunta hyödyntää annettuja lausuntoja palvelutasopäätösten valmistelussa. Palvelutasopäätösten käsittely jatkuu turvallisuuslautakunnassa syyskuun loppuun, jonka jälkeen asiakirjat siirtyvät aluehallituksen käsiteltäväksi. Tavoitteena on aluevaltuuston hyväksymiskäsittely 1.12.2023 mennessä, ja voimaan astuminen 1.1.2024 alkaen.