Hyppää pääsisältöön

Palvelusetelit käyttöön Keski-Suomen hyvinvointialueella 1.4.

31.3.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelusetelit tulevat voimaan 1.4. Suurin osa hyvinvointialueen palvelusetelituottajista on hyväksytty, ja palveluseteleiden myöntäminen asiakkaille on käynnissä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen yhtenäiset palvelusetelit tulevat voimaan 1.4. yhteensä 21 palvelussa. Palveluseteleiden käyttöönottoa on edeltänyt turvallinen siirtymäaika, jolloin käytössä olivat kuntien palvelusetelit ja käytänteet.

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelusetelituottajien haku on päättynyt koneellisen lääkeannosjakelun palvelusetelin osalta 20.3., ja muiden palvelusetelituottajien osalta 8.3. Palvelusetelituottajien haku jatkuu jatkuvana hakuna. Koneellisen lääkeannosjakelun palvelusetelituottajien hakemusten käsittely on vielä käynnissä, ja hakeutuneisiin ollaan yhteydessä huhtikuun alussa.

Suurin osa tuottajista on jo hyväksytty. Palvelusetelituottaja saa tiedon hyväksymisestä suoraan palveluntuottajalle menevässä sähköpostissa. 

Hyvinvointialueella on käytössä palveluseteleitä yhteensä 21:ssä eri sosiaali- ja terveyspalvelussa. Palvelusetelit ovat yhtenäiset koko hyvinvointialueella ja palvelusetelituottajien toimintaa ohjaavat hyvinvointialueen palveluseteleiden sääntökirjat.

Lisätietoja: 

  • Mia Lindberg, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 511 8325, mia.lindberg(at)hyvaks.fi 
  • Mervi Temonen, järjestelmäasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue 014 2692683, mervi.temonen(at)hyvaks.fi