Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Sanna Marin ja Keski-Suomen hyvinvointialueen johto

Uutinen

Pääministeri Sanna Marin tapasi Keski-Suomen hyvinvointialueen johtoa

16.8.2022

Keskusteluaiheina olivat henkilöstön saatavuus ja hoitajamitoitus, rahoitus sekä henkilöstön sujuva siirtymä Keski-Suomen hyvinvointialueelle.

Pääministeri Sanna Marin vieraili tiistaina 16.8. Jyväskylässä. Ohjelmassa oli muun muassa tapaaminen Keski-Suomen hyvinvointialueen johdon kanssa.

Keskusteluaiheina olivat henkilöstön saatavuus ja hoitajamitoitus, rahoitus sekä noin 11 600 ammattilaisen sujuva siirtymä hyvinvointialueelle. Keskusteluissa henkilöstön saatavuudesta korostui hoitajamitoituksen lykkääminen. Jo yhden vuoden lykkäys lain voimaantuloon varmistaisi Keski-Suomen hyvinvointialueen ikääntyneiden asiakkaiden ja henkilökunnan kannalta paremman lopputuloksen, sillä hyvinvointialue ei ehdi toimeenpanna henkilöstön veto- ja pitovoimaa koskevia uudistuksia huhtikuuhun 2023 mennessä.

- Viestimme pääministerille oli, että Keski-Suomessa valmistelu etenee hyvässä vauhdissa ja rakentavassa yhteistyössä kuntien kanssa. Valmistelun kärkenä on turvata kaikilta osin henkilöstön sujuva siirtymä hyvinvointialueelle, kertoo Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko.

Keski-Suomen hyvinvointialueen strategia on hyväksytty ja sen keskiössä on ihmislähtöisyys.

- Myös valmistelussa ihmislähtöisyys on näkyvillä – meillä on hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki, kuvailee Keski-Suomen hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja Jan Tollet.

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista.

Lisätietoja:

  • Jani Kokko, aluevaltuuston puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 341 2860, jani.kokko(at)hyvaks.fi
  • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 400 0073, jan.tollet(at)hyvaks.fi