Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Osassa Keski-Suomen hyvinvointialueen lääkäri- ja hoitajavastaanottoja on kesällä poikkeuksia – ensimmäiset alkavat jo ensi viikolla

2.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemien palvelut toimivat valtaosiltaan normaalisti läpi kesän. Terveysasemien palvelut, joihin lomakausi tuo muutoksia on koottu hyvinvointialueen sivuille https://hyvaks.fi/kesan-aukioloajat.

Terveysasemia koskevat muutokset koskevat lomakauden ajan ennen kaikkea lääkäri- ja hoitajavastaanottoja sekä joissain kunnissa myös laboratorionäytteiden vastaanottoja. Paikkakunnilla, joita rajoitukset koskevat, tarjolla on korvaavia palveluita toisella terveysasemalla.

Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven terveysasemilla kesä tuo terveysasemien palveluihin erityyppisiä muutoksia jo kesäkuun alkupuolelta aina syyskuuhun saakka ajanjaksolla 5.6.-1.8.2023. Tarkemmat tiedot https://hyvaks.fi/kesan-aukioloajat.

Suurimmalla osalla terveysasemista toiminnan muutokset ajoittuvat juhannuksesta heinäkuun loppupuolelle. Multian, Petäjäveden, Uuraisten, Toivakan, Luhangan ja Säynätsalon terveysasemilla lääkäri- ja hoitajavastaanottojen kesäsulut ajoittuvat juhannuksesta heinäkuun loppuun ajanjaksolla 26.6.-30.7.2023. Tarkemmat tiedot https://hyvaks.fi/kesan-aukioloajat.

Konneveden terveysasemalla lääkärivastaanottojen kesäsulut ovat ajanjaksolla 3.7.-30.7.2023 ja Lievestuoreella hoitajavastaanottojen kesäsulut ajoittuvat heinäkuulle ajanjaksolle 3.7.-31.7.2023. Tarkemmat tiedot https://hyvaks.fi/kesan-aukioloajat.

Kesän poikkeuksellisesta palvelutarjonnasta tiedotetaan alueen asukkaita myös niissä toimipisteissä, joita muutokset koskevat. Syynä kesän poikkeukselliseen palvelutarjontaan ovat työntekijöiden kesälomat ja sijaisten heikko saatavuus.

Alueen asukkaita pyydetään huomioimaan, että kiireetöntä vastaanottoa on kesän aikana tarjolla rajoitetusti. Asukkaita pyydetäänkin hoitamaan ei-kiireelliset asiat, kuten reseptien uusinnat hyvissä ajoin.  Kiireettömissä asioissa voit myös hyödyntää sähköisiä asiointipalvelujamme läpi kesän. 

Nettisivuillemme https://hyvaks.fi/kesan-aukioloajat on koottu myös kaikkien muiden Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluiden tiedot, joihin kesäaika tuo muutoksia. Sivuja päivitetään tarpeen mukaan läpi kesän.