Hyppää pääsisältöön
Joutsan seminaaripäivässä alatyöryhmien puheenjohtajat Juha Saario, Carita Lepikonmäki, Jaana Peltokoski

Osaamisen johtamista valmisteltiin Joutsassa

19.5.2022

Osaamisen johtamisen työryhmän seminaaripäivä @hyvinvointialueks oli täynnä kohtaamisen iloa.

Tilaisuuden seminaariosa järjestettiin keskiviikkona 11.5. Joutsan työväentalolla. Osallistujia oli aktiivisesti mukana sekä paikan päältä että Teamsin takaa.

– Tutustuimme dialogiseen työmenetelmäalustaan, vuorovaikutukselliseen Howspace-työkaluun, pöllytimme perehdytystä, esihenkilön osaamista, työmenetelmiä ynnä muuta. Tutustuimme lisäksi Joutsan sote- ja perhekeskukseen, SaKuKo:oon eli sairaanhoidolliseen kuntoutus- ja kotiutusosastoon sekä palvelukeskus Jousen tiloihin, kertoo työryhmää luotsaava perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäinen, joka oli kutsunut ryhmänsä vierailulle kotikuntaansa.

Uskoa muutokseen ja ideoita toteutukseen

Yhteinen tapaaminen tuotti ideoita toteutettavaksi, ja vahvisti positiivisia näkymiä tulevaan muutokseen. Perehdytykselle määriteltiin tavoitteita ja menetelmiä, jotka edistävät positiivista työntekijäkokemusta ja hyvinvointialueen vetovoimaista työnantajakuvaa.

– Jokainen työntekijä on tärkeä hyvinvointialueella ja jokaisen tulee saada keskittyä ydintehtäväänsä sekä tuoda asiantuntijuuttaan alueen valmistelutyöhön. Tämä on myös osa sitouttamista. Esihenkilöiden tulee saada johtamisen tueksi oikea-aikaista ja -sisältöistä tietoa eri järjestelmistä. Heille tulee järjestää johtamisosaamista vahvistava ja ylläpitävää koulutusta tai valmennusta, kiteytti Kääriäinen.

Osallistujat pitivät kasvokkaista kokoontumista miellyttävänä vaihteluna korona-ajan vaatimalle Teams-etäisyydelle.

– Oli ilo tavata Joutsassa ja unohtaa Teams-linjat hetkeksi, kommentoi yksi osallistujista. Minusta saimme verkkoa tiukemmaksi myös eri alaryhmiemme välille, Kääriäinen sanoi.

 

Kuvateksti: Alatyöryhmien puheenjohtajat Juha Saario, Carita Lepikonmäki ja Jaana Peltokoski kertovat päivän fiiliksistä ja päivän havainnoista.