Hyppää pääsisältöön
Pakkaskuva mäntyjen latvoista

Uutinen

Osa Saarijärven Iltaruskon palvelutalon asukkaista siirtyy korvaaviin tiloihin

5.1.2024

Pakkasjakson takia osassa Iltaruskon palvelutalon tiloista on lämpötila alentunut niin, että asukkaita on ryhdytty siirtämään korvaaviin tiloihin.

Iltaruskon 17 asukkaasta siirtotarve koskee tällä hetkellä seitsemää henkilöä. Yksikköön jäävien asukkaiden tiloja tarkkaillaan tehostetusti, ja tarvittaessa lisäsiirtoihin ryhdytään viipymättä.  

Kiinteistön omistavan Saarijärven kaupungin edustajat ovat käyneet mittaamassa tilojen lämpötiloja. Tilat eivät kaikilta osin täytä asumisterveysasetuksen mukaisia vaatimuksia lämpötilojen suhteen. Viilentyneitä huoneita on eniten niin sanotulla uudella puolella, jonka huoneista 9–16 asukkaat siirretään pois iltapäivän ja illan aikana. 

Korvaavaa tilaa on järjestetty Keski-Suomen hyvinvointialueen omasta Marjarannan yksiköstä Karstulasta. Osa Iltaruskon henkilöstöstä siirtyy tilapäisesti Marjarantaan jatkamaan tuttujen asiakkaidensa hoitoa ja osa jatkaa Iltaruskoon jäävien hoitoa. 

Iltaruskon henkilöstö on ryhtynyt tiedottamaan asiasta asukkaita ja heidän läheisiään tänään (5.1.1.2024). Korvaaviin tiloihin otetaan mukaan vain välttämättömimmät henkilökohtaiset tarvikkeet, sillä siirto on voimassa toistaiseksi.

Tänään järjestetyssä neuvottelussa kiinteistön omistajan edustajat kertoivat Saarijärven kaupungin ryhtyvän selvittämään, mitä tilanteelle vielä olisi mahdollista tehdä. Keski-Suomen hyvinvointialue odottaa kiinteistön omistajan toimia, jotta tilojen käytöstä voidaan tehdä jatkoratkaisut. 

Hyvinvointialue pahoittelee tilannetta, mutta asukasturvallisuuden takia siirtoon ryhdyttiin. Iltaruskoon jäävien asukkaiden tilanne varmistetaan lämpötiloja tarkkailemalla ja teknisillä ratkaisuilla yhteistyössä Saarijärven kaupungin kanssa. 

Iltarusko on 19-paikkainen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö, joka sijaitsee Pylkönmäellä. 

Lisätiedot: 

Keski-Suomen hyvinvointialueelta:
vastuualuejohtaja Tuija Koivisto, Koti- ja asumispalvelut, p. 040 513 5821 tai 
palvelupäällikkö Tiina-Emilia Seppänen, p. 050 4771 907

Saarijärven kaupungilta:

tekninen johtaja Vesa Ronkainen, p. 044 459 8358