Hyppää pääsisältöön
Ammattilainen työkoneella.

Uutinen

Omaolo-palvelun käyttöä laajennetaan Keski-Suomen hyvinvointialueella

26.4.2023

Valtakunnallisen Omaolo-palvelun oirearviota voi tällä hetkellä hyödyntää vasta osassa Keski-Suomen hyvinvointialueen kuntia.

Palvelun käyttöä kuitenkin laajennetaan ja yhtenäistetään kovaa vauhtia, jotta kaikkiin hyvinvointialueen kuntiin voitaisiin tarjota yhtäläiset palvelut myös sähköisesti. 

Omaolo-palveluissa on tänä keväänä uusimpana otettu käyttöön Äänekoskella kolme sekä Viitasaarella ja Pihtiputaalla viisi uutta oirearviota. Alla olevasta listauksesta näet, mitkä oirearviot ovat tällä hetkellä käytössä missäkin kunnassa. 

Voit käyttää oirearvioita milloin vain osoitteessa www.omaolo.fi, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua. Oirearvio kysyy esitietoja, jotka auttavat terveydenhuollon ammattilaista arvioimaan hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä. Oirearvion tulokset voi tarvittaessa lähettää ammattilaiselle vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta.  

Oirearvion kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti. 

Keski-Suomen hyvinvointialueella käytössä olevat oirearviot: 

Äänekoski 

Viitasaari ja Pihtipudas  

Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi 

Jyväskylä, Joutsa, Toivakka, Keuruu, Multia, Petäjävesi, Laukaa, Konnevesi, Muurame 

Käytössä on kaikki 17 Omaolo-palvelusta löytyvää oirearviota (Muuramessa käytössä kaikki muut paitsi Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma -oirearvio): 

Sähköinen asiointipalvelu tuo joustoa asiointiin 

Valtakunnallinen Omaolo-palvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkoasioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta. 

Omaolo-palvelun antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Palvelusta löydät mm. 17 oirearviota, palveluarvioita, terveystarkastuksen sekä useita hyvinvointivalmennuksia. 

Omaolo-palvelun oirearvion antama hoitosuositus voi olla esimerkiksi kiireellinen ohjaus alueen päivystykseen, sähköinen yhteydenotto ammattilaiselle, suora ohjaus esimerkiksi hoitajan, lääkärin tai fysioterapeutin sähköiseen ajanvaraukseen tai kotona toteutettavat hoito-ohjeet, riippuen aina yksilöllisistä vastauksistasi. 

Lue lisää verkkosivuiltamme: Verkkoasiointikanavat 

Lisätietoja: