Hyppää pääsisältöön
Emilia Nygren ja Anna-Kaisa Heiskala

Uutinen

Nygren ja Heiskala ohjelmapäälliköiksi palveluiden kehittämishankkeissa

1.12.2022

Emilia Nygren aloittaa Kestävän kasvun ohjelman ohjelmapäällikkönä, Anna-Liisa Heiskala siirtyi Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman ohjelmapäälliköksi.

Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelman ohjelmapäälliköksi 1.1.2023–31.12.2025 on valittu terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja Emilia Nygren. Nygren on toiminut aikaisimmin Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa projektipäällikkönä mielenterveys- ja päihdepalveluiden ja vastaanottojen moniammatillisen toimintamallin kehittämisessä. 

– Kestävän kasvun ohjelman toimenpiteet nivoutuvat yhteen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tavoitteisiin sekä siellä aloitettuihin toimenpiteisiin. Odotan innolla yhteistyön jatkumista hyvinvointialueen työntekijöiden sekä asiakkaiden kanssa. Ohjelmasta rakentuu hyvin konkreettinen hanke, joka tukee palvelutuotantoa ja kiinnittyy hyvinvointialueen strategisiin menestystekijöihin sekä tulevaan palvelustrategiaan. Toimenpiteitä on suunniteltu vauvasta vaariin, kaikille ikäryhmille, kuvailee Nygren.

Kestävän kasvun ohjelmassa vahvistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuutta ja kustannusvaikuttavuutta sekä vähennetään koronan aiheuttamaa sosiaali- ja terveydenhuollon tutkimus-, hoito-, kuntoutus - ja palveluvajetta. Tavoitteena on myös tukea mielenterveyskuntoutujien työelämään pääsyä ja paluuta sekä työelämässä pysymistä. Toimenpiteitä kohdennetaan erityisesti haavoittuvassa ja heikossa asemassa oleviin asiakasryhmiin, esimerkiksi pitkäaikaissairaisiin sekä lapsiin, nuoriin ja nuoriin aikuisiin, joilla on mielenterveyden pulmia tai ongelmia päihteiden käytössä.

Kestävän kasvun ohjelman muu tiimi täydentyy alkuvuodesta 2023. Rekrytointeja on tulossa, kun rahoituksesta on saatu päätös ja toimenpidesuunnitelmia tarkennettu. 

Yhteiskuntatieteiden maisteri Anna-Liisa Heiskala siirtyi Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille -hankkeen projektipäällikön tehtävästä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman ohjelmapäälliköksi 14.11.2022 alkaen Anu Pihlin siirryttyä hyvinvointialueen strategiajohtajaksi.

– Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman viimeisenä toimintavuonna ja Kestävän kasvun ohjelman toisena vuonna yhteistyö tulee olemaan tiivistä, sillä molemmat ohjelmat keskittyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen toiminnan käynnistymiseen. On tärkeää varmistaa kehittämistyön sujuva jatkuminen ohjelmasta toiseen, kertoo Heiskala.

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa jatketaan palveluiden saatavuuden, palveluketjujen (diabetes, palliatiivinen hoito ja saattohoito sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut), lasten, nuorten ja perheiden palveluiden sekä sosiaalihuollon kehittämistä. Ohjelma jatkuu 31.12.2023 saakka.

Lisätietoja:  

  • Emilia Nygren, ohjelmapäällikkö, Kestävän kasvun ohjelma, p. 050 311 8687, emilia.nygren(at)jyvaskyla.fi
  • Anna-Liisa Heiskala, ohjelmapäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 050 312 5276 anna-liisa.heiskala(at)jyvaskyla.fi