Hyppää pääsisältöön
Terveydenhoitaja kertoo asiakkaalle erilaisista ehkäisymenetelmistä.

Uutinen

Muutoksia Viitasaaren, Muuramen ja Keuruun kiirevastaanottojen palveluaikoihin 

22.2.2024

Terveysasemien kiirevastaanottoaikoihin on tulossa muutoksia Viitasaarella ja Keuruulla sekä Muuramen sote-asemilla maalis- ja huhtikuun aikana.

Viitasaaren terveysaseman kiirevastaanotto siirtyy viikonloppujen ja arkipyhien osalta 1.3.–2.6.2024 väliseksi ajaksi Äänekosken terveysasemalle.  Äänekosken terveysaseman kiirevastaanotto palvelee Viitasaaren, Pihtiputaan sekä Kinnulan asukkaita viikonloppujen ja arkipyhien osalta kello 8–18.   

Muuramessa arki-iltakiirevastaanottoja lyhennetään 4.3.2024 alkaen kahdella tunnilla. Kiirevastaanotot tulevat tuolloin olemaan Muuramessa arkisin kello 16–18. 

Keuruun terveysaseman kiirevastaanotot lyhenevät huhtikuun alussa kahdella tunnilla. Maanantaista 1.4.2024 alkaen Keuruun kiirevastaanotot palvelevat arkisin kello 8–16 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–16. 

Kiirevastaanottoaikojen supistusten syyt 

Viitasaarella ja Keuruulla kiirevastaanottojen muutoksen syynä on pääasiassa lääkäripula. Tällä hetkellä Viitasaarella puuttuu 10 virkapohjasta 4 lääkäriä.  Myös Keuruulle on ollut hankaluuksia rekrytoida virkalääkäreitä. Keuruulla 12 virkapohjasta puuttuu 5 lääkäriä.  Viitasaarella ja Keuruulla kiirevastaanottojen supistamisen vuoksi alueen asukkaita pystytään palvelemaan paremmin päiväaikaisilla kiirevastaanotto ajoilla, kun hoitajien ja lääkäreiden työpanosta voidaan keskittää virka-ajalle. 

Kiirevastaanottopalvelun supistusten taustalla Muuramessa ovat hoitajavaje sekä iltakiirevastaanoton vähentynyt tarve ja käyttö. Muuramen terveysasemalla on viime aikoina käynyt viimeisten tuntien (kello 18–20) aikana keskimäärin kaksi potilasta. Syynä tähän on se, että Muuramen päiväaikainen kiirevastaanotto toimii paremmin ja kiirevastaanottoaika iltaisin on lähtökohtaisesti väestön kokoon ja sen tarpeisiin suhteutettuna ollut tavallista väljempi. Novan päivystyksen ruuhkiin tällä muutoksella ei ole oleellista merkitystä. 

Lisätietoja:
 

Viitasaari: Keijo Lukkarinen, alueylilääkäri, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, pohjoinen alue, 
p. 040 500 4313 

Keuruu: Minna Leppäkynnäs, alueylilääkäri, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, läntinen alue, 
p. 050 473 1081 

Muurame: Ilkka Käsmä, alueylilääkäri, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, keskinen alue, 
p. 050 522 0486