Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Työkaverit juttelevat portaikossa

Uutinen

Mitä keskisuomalaiset ovat mieltä hyvinvointialueuudistuksesta? – Tule kuulemaan Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Jyväskylän yliopiston yhteistyöhankkeen tuloksia

4.9.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen käynnistymistä kartoittavan hankkeen “Siirtymävaiheesta kohti toimivampia käytäntöjä – Kokemuksia Keski-Suomen hyvinvointialueen käynnistymisestä” tuloksia esitellään tiistaina 5.9. kello 14–16

Valtakunnallisesti ainutlaatuinen hanke toteutettiin ketteränä yhteistyönä 

Hanke toteutettiin Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Jyväskylän yliopiston hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisön (JYU.Well) yhteistyönä. Kartoituksessa kuultiin hyvinvointialueen työntekijöitä, asukkaita, asiakkaita ja potilaitakin, palveluntarjoajia ja järjestötoimijoita kaikista Keski-Suomen kunnista. Hyvinvointialueen asukkaita tavattiin sekä hyvinvointialueen eri toimipisteissä sekä esimerkiksi tapahtumissa, toreilla ja leikkipuistoissa. 

Kartoituksessa tavoitettiin noin 2 000 henkilöä puhelimitse, kasvokkain, verkkokyselyiden ja sähköpostivastausten kautta. Kartoitus sisältää neljä osiota: lasten, nuorten ja perheiden palvelut, työikäisten palvelut, ikääntyneiden palvelut sekä vammaispalvelut. 

- Kartoitustyö ja sen toteuttamistapa on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen, koska se on toteutettu moninäkökulmaisena ja monitieteisellä osaamisella, kertoo JYU.Wellin erityisasiantuntija Päivi Fadjukoff.  

Kartoituksen toteutti eri tieteenaloja edustava kahdeksan opiskelijan tiimi. Kaikilla ryhmän jäsenillä oli lisäksi taustallaan hyvinvointialueen toimialaan liittyvä aiempaa koulutusta tai työkokemusta. 

Asukkaat ja sidosryhmät halutaan mukaan hyvinvointialueen palveluiden ja toiminnan kehittämiseen 

Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluiden ja toiminnan kehittämisessä on valmistelun alusta asti haluttu kuulla ja ottaa mukaan eri sidosryhmiä: asukkaita, järjestöjä, yrityksiä ja muita toimijoita. Nyt tehty kartoitus mahdollisti asukkaiden ja eri sidosryhmien mielipiteiden kuulemisen heti toiminnan alkuvaiheessa, mikä antaa tärkeitä suuntaviivoja tulevaan. 

- Tiedostimme, että meillä on kehitettävää uuden ja suuren organisaation rakentamisessa. Osa tulleista palautteista on meillä jo tiedossa ja osaan palautteista olemme jo ehtineetkin puuttua. Nyt saatujen palautteiden pohjalta lähdemme edelleen kehittämään asioita, kertoo strategiajohtaja Anu Pihl Keski-Suomen hyvinvointialueelta. 

Tulosten julkistamistilaisuus on kaikille avoin 

 Hankkeen tuloksien julkistamistilaisuus järjestetään tiistaina 5.9.2023 kello 1416 Jyväskylän yliopiston Musica-rakennuksen (Seminaarinmäki 15) Boomboxilla. Tilaisuus on kaikille avoin ja esityksen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Tila on esteetön. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Zoomin kautta, linkki etäosallistumiseen. Lämpimästi tervetuloa! 

Lisätietoja:  

  • Päivi Fadjukoff, erityisasiantuntija, Jyväskylän yliopiston hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisön (JYU.Well), paivi.fadjukoff(at)jyu.fi, p. 050 518 1410  
  • Anu Pihl, strategiajohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, anu.pihl(at)hyvaks.fi, p. 050 320 4896