Hyppää pääsisältöön
Hyvinvointialueen liikkuva hammashoitoyksikkö

Uutinen

Liikkuva hammashoitoyksikkö tuo suun terveydenhuollon palveluita lähelle 

4.9.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue on ottanut käyttöön liikkuvan hammashoitolan. Liikkuva hammashoitola on hammashoitohuoneeksi muutettu kontti, joka voidaan tarvittaessa tuoda sinne missä ei ole kivijalkahoitolaa, esimerkiksi koulun tai palvelutalon pihaan.

Liikkuva hammashoitoyksikkö liikkuu koko hyvinvointialueella ja se toimii vuoden aikana muun muassa Kyyjärven, Kivijärven, Vesangan, Puuppolan, Niemisjärven ja Aseman kouluilla.  

Liikkuva hammashoitoyksikkö vastaa normaalia hammashoitohuonetta ja siitä löytyy erillinen hoitohuone, odotushuone sekä henkilökunnan taukotilat. Yksikköön on esteetön pääsy. 

Liikkuva hammashoitola soveltuu erinomaisesti koululaisten hammashoitoon 

Koulun yhteyteen parkkeeratussa hoitolassa voi hoitaa koululaisia ilman, että heidän tarvitsee matkustaa koulupäivänsä aikana kauempana sijaitsevaan kivijalkahoitolaan. Hoitoaika liikkuvaan hammashoitoyksikköön lähetetään hammashoitolasta. Ajan peruutuksissa ja tiedusteluissa otetaan yhteyttä suun terveydenhuollon alueelliseen palvelunumeroon. 

Muissa suun terveyteen liittyvissä kysymyksissä myös koululaisten käytössä on suun terveydenhuollon chat-palvelu sekä Omaolo.fi-palvelun Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma -oirearvio, joita voi hyödyntää vaihtoehtona puhelinsoitolle. 

Lisätietoja: