Hyppää pääsisältöön

Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla Lifecare-potilasjärjestelmässä ilmenneen hitauden vuoksi.

Lue lisää.
Strategiapiirros

Uutinen

Lasten, nuorten ja perheiden lautakunta, turvallisuuslautakunta sekä työikäisten ja ikääntyneiden lautakunta pitävät kokouksensa 24.1.

19.1.2024

Lautakunnat antavat kokouksissaan muun muassa lausuntonsa TKKI-ohjelmasta ja tarkastuslautakunnan väliarvioinnista.

Keski-Suomen hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden lautakunta, turvallisuuslautakunta sekä työikäisten ja ikääntyneiden lautakunta kokouksissaan 24.1.2024 antavat muun muassa lausuntonsa TKKI-ohjelmasta ja tarkastuslautakunnan väliarvioinnista. Lisäksi turvallisuuslautakunta käsittelee moniviranomaisyhteistyön laajentamisen lisäselvityksiä ja työikäisten ja ikääntyneiden lautakunta suunnitelmaa ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi.

Lausunnot hyvinvointialueen tutkimuksen, koulutuksen, kehittämisen ja innovaatioiden ohjelmasta (TKKI-ohjelma) 

Lautakunnat lausuvat huomionsa hyvinvointialueen tutkimuksen, koulutuksen, kehittämisen ja innovaatioiden ohjelmasta (TKKI). Ohjelma on käsitelty TKKI-neuvottelukunnassa 23.11.2023. Ennen aluehallituksen päätöskäsittelyä lautakunnat antavat näkemyksensä TKKI-ohjelmaan.

Lautakunnat arvioivat lausunnoissaan muun muassa ohjelman tutkimuksen (tieteellisen tutkimuksen levittäminen koko hyvinvointialueelle ja juurruttaminen osaksi arjen työtä), koulutuksen (henkilöstön osaamisen kehittäminen), kehittämisen ja innovaatiotoiminnan tavoitteita sekä TKKI-toiminnan tavoitteita ja mittareita.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnalla on ratkaiseva merkitys uuden tiedon ja osaamisen synnyttämisessä, tuottavuuden kasvussa, elinkeinoelämän uudistumisessa ja hyvinvoinnin luomisessa. TKKI on tunnistettu yhdeksi läpileikkaavaksi teemaksi Ihmislähtöiseen Keski-Suomeen: Hyvinvointialueen strategian toimeenpano-ohjelmassa. TKKI-ohjelmalla on vahva yhdyspinta kaikkiin strategian menestystekijöihin.

Lautakunnat antavat lausuntonsa tarkastuslautakunnan väliarvioinnista

Lautakunnat antavat lausuntonsa tarkastuslautakunnan väliarvioinnin toimielimiä koskeviin kehittämisehdotuksiin. Lausunnoissaan lautakunnat ottavat kantaa muun muassa itsearviointityökalun, toimielinten toimintaohjeiden ja vuosikellon, tuottavuusohjelman kokouskäytäntöjen, selkeiden tavoitteiden ja resurssiviisaiden käytäntöjen käyttöön. 

Tarkastuslautakunnan väliarviointi koskettaa tammi-elokuuta 2023. Aluehallitus on pyytänyt lautakuntien lausuntoja perjantaihin 26.1.2024 mennessä. Muilta osin viranhaltijat vastaavat aluehallituksen lausunnon valmistelusta. Tavoitteena on käsitellä aluehallituksen lausunto aluevaltuustolle aluehallituksessa 6.2.2024.

Turvallisuuslautakunta käsittelee moniviranomaisyhteistyön laajentamisen lisäselvityksiä

Turvallisuuslautakunta esitti 13.12.2023 pitämässään kokouksessa aluehallitukselle, että moniviranomaisyhteistyön laajentamista koskevaan selvitykseen pyydettäisiin lisäselvityksiä ennen sen päätöskäsittelyä. Aluehallitus päätti pyytää valmistelua koordinoivalta ohjausryhmältä vastineen turvallisuuslautakunnan esittämiin lisäkysymyksiin. 
 
Turvallisuuslautakunta käy keskustelun ohjausryhmän antamasta vastineesta ja merkitsee sen tiedokseen.

Suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan evästettävänä

Työikäisten ja ikääntyneiden lautakunta evästää suunnitelmaa ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tukemiseksi jatkokäsittelyä varten. 

Sekä kuntien että hyvinvointialueiden on laadittava suunnitelma toimenpiteistään ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja itsenäisen suoriutumisen tukemiseksi. Hyvinvointialueen suunnittelussa on painotettava kotona asumista ja kuntoutumista edistäviä toimenpiteitä sekä arvioitava ikääntyneen väestön hyvinvoinnin tilaa, ikääntyneille tarjolla olevien palvelujen riittävyyttä ja laatua sekä ikääntyneen väestön palveluntarpeeseen vaikuttavia tekijöitä. Suunnitelmiin on sisällytettävä ikääntyneen väestön asumista koskevien tarpeiden ennakointi sekä niitä vastaavan asumisen kehittäminen. 
 
Keski-Suomen hyvinvointialueen suunnitelma ikääntyneen väestön tukemiseksi vuosille 2024– 2025 on laadittu Power Point -esitykseksi. Suunnitelma nojautuu hyvinvointialueen strategiaan sekä valtuuston vahvistamiin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisen linjauksiin. 

Kokouksen esityslista ja pöytäkirja

Lautakuntien kokouksien esityslistat ovat liitteineen on osoitteessa www.hyvaks.fi/hyvinvointialue/lautakunnat.

Lautakuntien listat pdf-muodossa: 

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan hyvaks.fi-verkkosivuilla heti, kun se on tarkastettu.

Lisätietoja:
•    Järjestämispäällikkö Jarna Virtanen, lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan esittelevä viranhaltija, p. 040 542 0875, jarna.virtanen(at)hyvaks.fi
•    Riskienhallintajohtaja, turvallisuuslautakunnan esittelevä viranhaltija Simo Oksanen, p. 040 552 1263, simo.oksanen(at)hyvaks.fi
•    Strategiajohtaja, työikäisten ja ikääntyneiden lautakunnan esittelevä viranhaltija Anu Pihl, p. 050 320 4896, anu.pihl(at)hyvaks.fi