Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Kunniamaininta Hoitotyön hukkajahdista palvelujohtaja Anne Pihlille

4.6.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelujohtaja Anne Pihlille jaettiin Hoitotyön hukkajahti kilpailussa kunniamaininta palaverikäytäntöjen kehittämisestä.

Hoitotyön hukkajahti -ideakilpailussa palkittiin eilen parhaat ideat ja jaettiin kaksi kunniamainintaa ehdotuksista, joilla voitaisiin vähentää hoitotyön hukkaa. Kolme palkittua ideaa keskittyivät ammattilaisten välisen työnjaon uudistamiseen, potilaiden omatoimisuuden lisäämiseen ja raportointikäytäntöjen lisäämiseen. Kunniamaininnan saaneissa ideoissa ehdotettiin kaksoiskirjaamisen poistamista ja palaverikäytäntöjen kehittämistä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelujohtaja Anne Pihlille jaettiin Hoitotyön hukkajahti kilpailussa kunniamaininta palaverikäytäntöjen kehittämisestä. Pihl kokosi ehdotuksen Hukkajahti kilpailuun Sairaalapalvelut Novan osastojen esihenkilöiden tuoman idean pohjalta.

Ehdotus keskittyy siihen, millä tavoin hoitotyön johtamisessa palaverikäytäntöjä voitaisiin kehittää asialistan, aikataulujen ja päätöksenteon suhteen. Palavereja varten ehdotettiin laadittavan selkeät tavoitteet ja tehdyille päätöksille vastuuhenkilöt.

  • Ehdotuksessa esitetään, että palaverikäytäntöihin luotaisiin selkeät toimintamallit, jotka sitten käytäisiin läpi yhdessä henkilöstön kanssa ja sovittaisiin, että uudet kokouskäytännöt otetaan heti käyttöön. Kun palavereista ja erilaisista kokouksista saataisiin napakoita ja tavoitteellista hoitajien työaikaa säästyisi muun muassa välittömään hoitotyöhön, vastuualuejohtajaAnne Pihl toteaa.

Hoitotyön hukkajahdin järjestivät Vaikuttavuusseura ry ja Hoitotyön tutkimussäätiö (HOTUS). Ensimmäiseen Hukkajahtiin tuli yli 140 ehdotusta. Hukkajahdin keskiössä oli tunnistaa vaikuttamattomia ja vähähyötyisiä toimia hoitotyössä.

Lisätietoja palkituista ja kunniamaininnan saaneista:

https://hotus.fi/hoitotyon-hukkajahti-ideakilpailussa-palkittiin-parhaat-ideat-ammattilaisten-valisen-tyonjaon-parantaminen-potilaiden-omatoimisuuden-tukeminen-ja-raportointikaytantojen-tehostaminen/