Hyppää pääsisältöön
Keski-Suomen hyvinvointialue

Keväiseen strategiarutistukseen osallistuu runsaasti sidosryhmiä

14.4.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueen strategian työstö etenee ennalta suunniteltujen askelmerkkien mukaisesti. Henkilöstön näkemyksistä kysyvät pian tarkemmin työyksiköiden esihenkilöt.

Aluevaltuusto ryhtyi keskustelemaan hyvinvointialueen strategiasta heti maaliskuussa. Huhtikuun alun kaksipäiväisessä työpajassa valtuutetut pohtivat, millainen hyvinvointialue tahdomme olla. Esillä olivat arvot, palveluiden järjestäjän rooli ja johtamisrakenne.

Seitsemältä sidosryhmältä kerättiin pohja-ajatuksia

Strategisen tahtotilan pohjaksi kerättiin toiveita ja odotuksia tulevasta – sekä havaintoja hyvinvointialueen toimintojen nykytilanteesta. Omat kyselynsä saivat maaliskuussa vastattavakseen seuraavat sidosryhmää: keskisuomalaiset asukkaat, hyvinvointialueen tuleva henkilöstö, esihenkilöt, sote- ja pela-johto, kuntien vaikuttamistoimielimet, kuntajohto sekä yksityiset toimijat, kuten järjestöt ja seurakunnat.

Äskettäin on käyttöön otettu vuorovaikuttamista ja teemojen kehittelyä helpottava Howspace-alusta, jolla muun muassa aluevaltuutetut ja esihenkilöt syventävät strategiapohdintaa. Esihenkilöt johtavat tiimeissään strategian jatkokeskusteluja heille valmistellun materiaalin pohjalta ja raportoivat tuloksista prosessin eri vaiheissa.

Kuntiin jalkaudutaan Hyvä arki kaikille -teemalla

Samanaikaisesti kun henkilöstö, johto, vaikuttamistoimielimet, järjestöt ja yksityiset toimijat eri tavoin käyvät läpi strategiateemoja, myös alueen asukkaita osallistetaan. Kolme Hyvä arki kaikille -teemaista keskustelutilaisuutta järjestetään eri paikkakunnilla. Saarijärvellä, Jyväskylässä ja Jämsässä voi osallistua paikan päällä tai etäyhteyden avulla tulevan strategiamme muotoiluun.

Projektijohtaja Erkki Nikkilän aikajanalla Keski-Suomen hyvinvointialueen strategian ykkösvaihe on valmis valtuuston päätettäväksi 14.6. Valtuuston on kesäkuussa tarkoitus hyväksyä Keski-Suomen hyvinvointialueen tarkoitus, strateginen tahtotila ja toimintaa ohjaava arvopohja ja sekä johtamisrakenteen päälinjat.

Strategiatyö jatkuu syksyn 2022 strategiaprosessilla, jossa edetään palvelustrategiaan ja palveluiden järjestäjän roolin tarkentamiseen.

 

Lisätietoja

Erkki Nikkilä, projektijohtaja, erkki.nikkila(at)hyvaks.fi, p. 050 590 5598