Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Puput Keuruun kulttuurineuvolan seinällä.

Uutinen

Keuruun kulttuurineuvolan avajaisia vietetään Vauvan kaa -hyvinvointitapahtuman yhteydessä 31.5.

22.5.2024

Vauvan kaa -hyvinvointitapahtuma kutsuu vauvaa odottavia perheitä ja vauvaperheitä. Tapahtumassa avataan myös Keuruun kulttuurineuvola.

Keuruun neuvolan odotushuoneen seinillä loikkivat iloiset ja puuhakkaat puput, jotka kutsuvat perheet leikkimään, tutkimaan ja ihmettelemään. Taide on konkreettisesti vallannut neuvolan osana Kulttuurineuvola-toimintaa ja avajaisia vietetään ensimmäistä kertaa Keuruulla järjestettävän Vauvan kaa -tapahtuman yhteydessä 31.5. Taideteokset Keuruun neuvolaan on toteuttanut tekstiilitaiteilija Pirta Ala.

Kulttuurineuvola-toiminnan tavoitteena on tuoda taidetta osaksi perheiden arkea ja tueksi neuvolatyöhön. Jokainen neuvolakäynti voi olla taide-elämys ja teokset voivat myös lieventää jännitystä neuvolakäynnillä ja tehdä neuvolasta lapselle helpommin lähestyttävän. Eri neuvoloiden seiniltä löytyvien teosten lisäksi Kulttuurineuvola-yhteistyön kautta toteutetaan muun muassa kulttuuriteemaisia perhevalmennusiltoja eri taidetoimijoiden kanssa, jaetaan tietoa lapsiperheiden kulttuuripalveluista sekä annetaan helppoja vinkkejä yhteisiin taidehetkiin lapsen kanssa.

Kulttuurineuvola-toiminta on käynnistynyt Jyväskylässä neuvoloiden ja kulttuuripalveluiden yhteistyössä jo vuonna 2018 ja nyt toimintaa laajennetaan koko hyvinvointialueelle.
– Kulttuurineuvola-toiminnan ytimessä on lapsen hyvän kasvun tukeminen taiteen keinoin: perheet kutsutaan kulttuurin pariin jo vauva-ajasta alkaen tuomalla tietoa, erilaisia elämyksiä ja käytännön vinkkejä perheiden arkeen, kertoo Maria Poikonen.

Kulttuurineuvola-toimintaa toteuttavat yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen neuvolat ja kuntien kulttuuripalvelut.

Keuruun Vauvan kaa -tapahtuma 31.5.

Vauvan kaa -hyvinvointitapahtuma järjestetään Keuruun neuvolassa, osoitteessa Kantolantie 7 perjantaina 31.5. kello 15–17.

Tapahtuma esittelee vauvaa odottavien perheiden ja vauvaperheiden palveluja, joita esittelevät Keski-Suomen hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat, järjestöt ja oppilaitokset. Messutyyppisessä tapahtumassa esittelypisteistä voi valita juuri ne, jotka itseä kiinnostavat.

Vauvan kaa -tapahtumat ovat osa hyvinvointialueen perhekeskusten toimintaa sekä neuvoloiden tarjoamaa perhevalmennusta ja ne ovat avoimia hyvinvointialueen perheille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

  • palveluvastaava Minttu Jokinen, p. 040 037 7152, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvolat 
  • suunnittelija Maria Poikonen, p. 050 306 3967, Jyväskylän kaupunki, Kulttuuriaitta
  • palvelupäällikkö Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, Keski-Suomen hyvinvointialue, perhekeskustoiminta
  • vapaa-aikapäällikkö Heli Peltola, p. 040 827 2753, heli.peltola(at)keuruu.fi, Keuruun kaupunki
  • Vauvan kaa -hyvinvointitapahtumat
  • Kulttuurineuvola-toiminta