Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen vammaispalveluita kehitetään yhdessä asiakkaiden kanssa – Asiakasosallisuusryhmän hakuaikaa on jatkettu!

23.8.2023

Sosiaali- ja terveyspalveluiden vammaispalveluita ryhdytään kehittämään yhdessä asiakkaiden kanssa. Syksyllä käynnistyvä vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmä etsii jäseniä koko Keski-Suomesta. Asiakasosallisuusryhmän hakuaikaa on jatkettu 15.9. asti.

Asiakasosallisuusryhmään voivat hakea henkilöt, joille on myönnetty vammaispalveluita. Asiakasosallisuusryhmä tuo vammaispalveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen palvelun käyttäjien kokemuksen ja äänen. Tarkoituksena on saada eri puolilla Keski-Suomea asuvien vammaispalveluiden asiakkaita mukaan.

Jokaisessa asiakasosallisuusryhmän kokoontumisessa on aina etukäteen sovittu teema, jota käsitellään. Asiakasosallisuusryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa etäyhteyksin tai paikan päällä kokoontuen. Yhden tapaamisen kesto on enintään 2 tuntia kerrallaan. Asiakasosallisuusryhmä on vapaaehtoistoimintaa, joten jäsenille ei makseta palkkiota. Ryhmään voi osallistua avustajan tai tukihenkilön kanssa.

Asiakasosallisuusryhmässä on yhteensä 10 jäsentä. Jäsenvalintoja tehdessä etusijalla ovat hakijat, jotka eivät tällä hetkellä ole jäseninä muissa vaikuttamistoimielimissä. Ryhmän toimintaan sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, jotta mahdollisimman moni pääsee osallistumaan asiakasosallisuusryhmän toimintaan. Ryhmän vetäjinä toimivat vammaispalveluohjaaja Minna Kaipainen ja vammaispalveluiden sosiaaliohjaaja Karoliina Kosmaa.

Näin haet mukaan vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmään

Jos olet kiinnostunut osallistumaan asiakasosallisuusryhmän toimintaan, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostiviestinä 15.9.2023 mennessä ja kerro, miksi haluat olla kehittämässä vammaispalveluita. Lähetä sähköpostisi osoitteeseen minna.kaipainen(at)hyvaks.fi. Mikäli olet jo lähettänyt hakemuksen, sinun ei tarvitse lähettää sitä uudelleen. Asiakasosallisuusryhmään valinnat tehdään syyskuun loppuun mennessä.

Vammaispalveluiden asiakasosallisuusryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä. Teemana ensimmäisellä kerralla ovat ryhmän järjestäytyminen ja hyvinvointialueelle siirtymisen vaikutukset vammaispalvelun asiakkaille.

Palveluita rakennetaan yhdessä

Hyvinvointialueen palveluita suunnitellaan keskisuomalaisten asukkaiden nykyisiin ja tulevaisuuden tarpeisiin. Onnistuneimmat palvelut saadaan, kun asiakkaat ovat niitä mukana kehittämässä.

Lisätietoja: