Hyppää pääsisältöön
Järvimaisema

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelujohtajat on valittu

28.10.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialalle on valittu kaksitoista palvelujohtajaa.

Kaikki virat, joiden valinnat nyt tehtiin, olivat Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön sisäisesti haettavia.

Sairaalapalvelut-vastuualueen kuudesta palvelujohtajasta viisi siirtyy suoraan nykyisessä tehtävässään. 

Palvelujohtajat sijoittuvat sosiaali- ja terveyspalveluissa neljälle vastuualueelle ja heidän esihenkilöinään toimivat vastuualuejohtajat.

Koti- ja asumispalvelujen vastuualue

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla koti- ja asumispalvelujen vastuualueelle on valittu neljä palvelujohtajaa.

Keskitetyn asiakas- ja palveluohjauksen palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu hallintotieteen maisteri, perusturvajohtaja Mirja Ahoniemi.

Ahoniemellä on tehtävään sopiva ja monipuolinen koulutus. Hänellä on koulutusta hallintotieteestä, johtamisesta ja hänellä on myös sairaanhoitajan koulutus. Hänellä on laaja kokemus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta. Tällä hetkellä hän työskentelee Laukaan perusturvajohtajana.

Kotihoito ja tukipalvelut palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu terveystieteen maisteri, palvelujohtaja Maarit Raappana.

Raappanalla on tehtävään sopiva ja monipuolinen koulutus. Hänellä on koulutusta terveystieteestä, johtamisesta ja hänellä on myös ammatillisen opettajan ja erikoissairaanhoitajan koulutus. Hänellä on laaja kokemus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ikääntyneiden palvelujen palvelujohtajana.

Ikääntyneiden asumispalvelut palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu hallintotieteiden ja terveydenhuollon maisteri, sosiaali- ja terveysjohtaja Saara Kuusela.

Kuuselalla on tehtävään sopiva ja monipuolinen koulutus. Hänellä on koulutusta hallintotieteistä, terveydenhuollosta, johtamisesta ja hänellä on myös terveydenhoitajan koulutus. Hänellä on laaja kokemus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta.  Tällä hetkellä hän työskentelee sosiaali- ja terveysjohtajana Äänekoskella.

Erityisryhmien kotiin vietävät ja asumispalvelut palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri, palvelujohtaja Päivi Junnilainen.

Junnilaisella on tehtävään sopiva ja monipuolinen koulutus. Hänellä on koulutusta yhteiskuntatieteistä, johtamisesta ja hänellä on myös sosiaalityöntekijän ja yo-merkonomin koulutus. Hänellä on laaja kokemus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän sosiaalipalvelujen vs. palvelujohtajana.

Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus -vastuualue

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla laaja-alaisen sosiaali- ja terveyskeskuksen vastuualueelle on valittu kolme palvelujohtajaa.

Avosairaanhoidon palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu lääketieteen lisensiaatti, yleislääketieteen erikoislääkäri, ylilääkäri Jari Raudasoja.

Jari Raudasojalla on tehtävään sopiva koulutus ja laaja kokemus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta sekä ymmärrystä hyvinvointialuetason palvelukokonaisuudesta. Hänellä on kaikki ammattiryhmät huomioiva johtamisen ote. Raudasoja on tehtäväänsä sitoutunut, ja hän on aktiivisesti osallistunut hyvinvointialueen valmistelutyöhön.

Sosiaalipalveluiden palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri, toimialajohtaja Ulla Kuittu.

Ulla Kuitulla on tehtävään sopiva koulutus, monipuolinen ja laaja kokemus sosiaalipalvelujen palvelutuotannon tehtävistä ja johtamisesta. Johtajana Kuittu on yhteistyökykyinen ja joustava. Hänellä on hyvinvointialuetasoista palvelukokonaisuuden ymmärrystä, ja hän on aktiivisesti osallistunut hyvinvointialueen valmistelutyöhön. 

Suunterveydenhuollon palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu hammaslääketieteen lisensiaatti, ylihammaslääkäri Leena Hakio.

Leena Hakiolla on tehtävään sopiva koulutus ja kokemus. Hänellä on monipuolinen tuntemus suunterveydenhuollosta, pitkä kokemus suunterveydenhuollon palvelutuotannon johtamisesta ja ymmärrystä hyvinvointialuetasoisesta palvelukokonaisuudesta. Johtamisessa hänellä on laaja-alainen moniammatillinen ote sekä vahva kokonaisnäkemys toiminnan, talouden ja henkilöstön johtamisessa. Hakio on ollut mukana hyvinvointialueen valmistelussa suunterveydenhuollon osalta.

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -vastuualue

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalla lasten, nuorten ja perheiden vastuualueelle on valittu neljä palvelujohtajaa.

Opiskeluhuollon palvelujohtajaksi on valittu terveystieteiden maisteri, palvelupäällikkö, Paula Käyhkö. 

Paula Käyhköllä on tehtävään sopiva monipuolinen ja laaja kokemus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta sekä ymmärrystä hyvinvointialuetason palvelukokonaisuudesta. Käyhkö on tehtäväänsä sitoutunut, ja hän on aktiivisesti osallistunut hyvinvointialueen valmistelutyöhön. Paula Käyhkö on toiminut neuvoloiden sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelupäällikkönä Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueella.

Perheiden peruspalveluiden palvelujohtajaksi on valittu terveystieteiden maisteri, perusturvajohtaja Marja Laurila.

Marja Laurilalla on tehtävään sopiva monipuolinen ja laaja kokemus ja koulutus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta sekä ymmärrystä hyvinvointialuetason palvelukokonaisuudesta. Laurila on tehtäväänsä sitoutunut, ja hän on aktiivisesti osallistunut hyvinvointialueen valmistelutyöhön. Marja Laurila on toiminut Wiitaunionin sosiaali- ja terveyspalveluiden perusturvajohtajana.

Lastensuojelun palveluiden palvelujohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri, johtava sosiaalityöntekijä Maria Lehtinen.

Lehtisellä on tehtävään sopiva riittävän monialainen kokemus ja koulutus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta sekä ymmärrystä hyvinvointialuetason palvelukokonaisuudesta. Lehtinen on tehtäväänsä sitoutunut, ja hän on aktiivisesti osallistunut hyvinvointialueen valmistelutyöhön. Maria Lehtinen on toiminut avohuollon lastensuojelun johtavana sosiaalityöntekijänä Jyväskylän kaupungilla.

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden palvelujohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri, palvelupäällikkö Virve Hongisto.

Hongistolla on tehtävään sopiva monialainen kokemus ja koulutus palvelualueelle kuuluvan palvelutuotannon johtamisesta sekä ymmärrystä hyvinvointialuetason palvelukokonaisuudesta. Hongisto on tehtäväänsä sitoutunut, ja hän on aktiivisesti osallistunut hyvinvointialueen valmistelutyöhön. Virve Hongisto on toiminut psykososiaalisten palveluiden palvelupäällikkönä Jyväskylän kaupungilla.

Sairaalapalvelut-vastuualue

Alueellisen osastotoiminnan palvelualueen palvelujohtajaksi on valittu terveystieteiden tohtori, ylihoitaja Tytti Ervasti.

Tytti Ervasti täyttää kelpoisuusehdot ja on koulutuksen, johtamiskoulutuksen, aikaisemman työkokemuksen, näyttöjen sekä haastattelujen perusteella tehdyssä kokonaisarvioinnissa sopivin tehtävään. Ervastilla on pitkä kokemus palvelualueelle kuuluvien toimintojen johtamisesta ja kehittämisestä, moniammatillisesta yhteistyöstä sekä ymmärrystä hyvinvointialuetason palvelukokonaisuudesta. Ervastin terveystieteiden tohtorin tutkintoon liittyvä perehtyneisyys tukee tehtävän edellyttämää muutosjohtajuutta. Ervasti on sitoutunut tehtäväänsä ja osallistunut aktiivisesti hyvinvointialueen valmistelutyöhön.

Lisätietoja

  • Koti- ja asumispalvelut -vastuualue: vastuualuejohtaja Tuija Koivisto, p. 040 513 5821 
  • Laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus -vastuualue: vastuualuejohtaja Eva Pihlamaa-Tuononen, p. 050 567 2920.
  • Lasten, nuorten ja perheiden palvelut -vastuualue: vastuualuejohtaja Päivi Kalilainen, p. 050 370 0245
  • Sairaalapalvelut-vastuualue: vastuualuejohtaja Juha Paloneva, p. 050 366 3695
  • Sosiaali- ja terveyspalvelut, toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302