Hyppää pääsisältöön

Palvelemme pääsiäisenä 29.3.–1.4. viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti. Kiireettömissä asioissa voit keskustella sairaanhoitajien kanssa chatissa myös pääsiäisenä joka päivä kello 10–16.

Lue lisää.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköiset palvelut laajenevat

1.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella asiakkaita palvelee sähköisesti, fyysisten toimipisteiden rinnalla, laaja joukko ammattilaisia. Osa hyvinvointialueen sähköisistä palveluista laajenee kahdeksaan keskisuomalaiseen kuntaan. 

Elämäntapaohjaajan, lääkärin, ravitsemusterapeutin, sairaanhoitajan sekä senioriohjaajan sähköiset tunnistautumista vaativat palvelut sekä yli 22-vuotiaiden raskauden ehkäisyyn liittyvät terveydenhoitajan sähköiset tunnistautumista vaativat palvelut laajenevat kesän aikana.   

Nämä palvelut laajenevat Keuruun, Multian ja Petäjäveden asukkaille 5. kesäkuuta, Laukaaseen 12. kesäkuuta, Joutsan, Luhangan ja Toivakan asukkaille 19.6. kesäkuuta sekä kesän jälkeen Konnevedelle. Palvelut ovat olleet jo pitkään Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten asukkaiden käytössä. Hyvinvointialueen sähköiset palvelut löytyvät verkkosivuilta  hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti

Mielenterveys ja riippuvuudet -etäpalvelu sekä suun terveydenhuollon -etäpalvelu ovat laajentuneet näihin kuntiin keväällä. Nuorten chat ja etäperhetyöntekijä OmaNanny palvelevat edelleen kaikkia keskisuomalaisia. Myös muut tunnistautumista vaativat sähköiset palvelut (fysioterapia, seksuaalineuvonta, sosiaaliohjaus) laajenevat tulevaisuudessa, mutta kaikki keskisuomalaiset saavat niistä jo nyt yleistä ohjausta ja neuvontaa ilman tunnistautumista.  

– Tällä hetkellä esimerkiksi sairaanhoitajan etäpalvelussa asiointi sujuu puhelinasiointia nopeammin. Chatissa sairaanhoitaja hoitaa samoja asioita kuin terveysasemien puhelinpalveluissa: hän tekee asiakkaalle arvion hoidon tarpeesta sekä ohjaa tarvittaessa ammattilaisen vastaanotolle tai antaa kotihoito-ohjeita, kertoo palvelupäällikkö Sari Nurmivaara

Laajenemisen taustalla on vahvan tunnistautumisen käyttöönotto kyseisissä kunnissa. Vahva tunnistautuminen tarkoittaa sitä, että asiakas tunnistautuu palvelussa Suomi.fi-tunnuksilla suomalaisen pankkitunnuksen, mobiilivarmenteen tai varmennekortin avulla, jotta ammattilainen voi tunnistaa asiakkaansa turvallisesti palvelussa. 

Laajenevat palvelut ovat osa Keski-Suomen digitaalista sosiaali- ja terveyskeskus Omaks.fi:ta. Sähköisiä palveluita kehitetään hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa sekä Kestävän kasvun ohjelmassa ja tavoitteena on niiden laajentaminen yhdenvertaisesti kaikkien keskisuomalaisten saataville.  

Lisätietoja: 

  • Sari Nurmivaara, palvelupäällikkö, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus Omaks, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 050 473 1118, sari.nurmivaara(at)hyvaks.fi