Hyppää pääsisältöön

Puhelinlinjat ovat edelleen ruuhkautuneet usealla terveysasemalla potilastietojärjestelmän hitauden vuoksi. Häiriötä selvitetään.

Lue lisää.
Nainen tähystää kiikareilla talvisäässä.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluverkkotyöhön saatu jo 1 513 keskisuomalaisen näkemys – vielä ehdit osallistua 28.1. mennessä

23.1.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen tulevaa monikanavaista palveluverkkoa ollaan parhaillaan suunnittelemassa.

Kaikki keskisuomalaiset voivat osallistua palveluverkon suunnitteluun tuomalla oman näkemyksensä esiin Polis-alustalla tai ehdottamalla ideaa palveluiden kehittämiseksi verkkolomakkeella. Tähän mennessä jo 1 513 keskisuomalaista on osallistunut Polis-alustalla ja verkkolomakkeen kautta on saatu 128 vastausta. Kiitos kaikille jo tähän mennessä vastanneille! Vastausaikaa on 28.1. saakka, joten vielä ehdit esittää oman näkemyksesi.

Polis-alustalle pääsee osallistumaan osoitteessa www.hyvaks.fi/palveluverkko.

Polis-alustalla vastaaja voi anonyymisti ottaa kantaa hänelle esitettyihin väittämiin olemalla samaa tai eri mieltä tai ohittamalla väittämän. Väittämillä kartoitetaan muun muassa sitä, pitääkö digipalveluita lisätä tai jos lähimmän toimipisteen aukioloajat olisivat nykyistä laajemmat, voisiko se sijaita nykyistä etäämmällä. Samoin väitteiden kautta selvitetään suhtautumista liikkuviin palveluihin.

Monikanavaisen palveluverkon suunnittelussa huomioidaan keskisuomalaisten palvelutarpeet ja niiden muutokset

Palveluverkkotyössä pohditaan sitä, miten sosiaali- ja terveyspalveluja tarjotaan niin lähivuosina kuin pidemmälläkin aikavälillä. Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkko koostuu palvelukanavista, joihin kuuluvat muun muassa sähköiset palvelut, liikkuvat palvelut, asiakkaille kotiin vietävät palvelut ja toimipisteet. 

Polis-alustan tuloksia hyödynnetään, kun monikanavaisen palveluverkon kokonaisuutta valmistellaan. Palveluverkkoa koskevat luonnokset tulevat helmikuun lopussa erikseen julkisesti kommentoitavaksi.

Lisätietoja: 

  • Jan Tollet, hyvinvointialuejohtaja, jan.tollet(at)hyvaks.fi), p. 050 400 0073
  • Kati Kallimo, toimialajohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut, kati.kallimo(at)hyvaks.fi, p. 050 442 2302