Hyppää pääsisältöön

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4. hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla. Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin.

Lue lisää.
Sote-ammattilainen ja asiakas.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen hoitotarvikepalvelua uudistetaan 

8.1.2024

Keski-Suomen hyvinvointialue yhtenäistää hoitotarvikepalvelua ottamalla käyttöön Effector-järjestelmän maanantaista 29.1. alkaen lähes koko alueellaan.

Jämsässä ja Kinnulassa järjestelmän käyttöönoton on suunniteltu tapahtuvan helmi-maaliskuun vaihteessa. Effector-järjestelmä on tähän mennessä ollut hoitotarvikepalvelussa käytössä jo Hankasalmella, Jyväskylässä, Muuramessa ja Uuraisilla.  

Effector-järjestelmän käyttöönoton myötä asiakkaat siirtyvät käyttämään sähköistä Palse.fi-portaalia henkilökohtaisten sähköpostitilausten sijaan. Palse.fi-portaalin kautta asiakas näkee, paljonko hänelle oikeutettuja tuotteita on jäljellä ja voi tehdä uuden tilauksen valitsemaansa toimituspisteeseen. Tilaus tulee tehdä vähintään kahta viikkoa ennen kuin asiakkaan hoitotarvikkeet ovat loppumassa. 

Palse.fi-portaalin kautta asiakas voi tilata hänelle oikeutetut hoitotarvikkeet suoraan tietyissä toimipisteissä oleviin hoitotarvikkeiden noutolokerikkoihin tai hoitotarvikepalvelun palvelupisteeseen. Uusia hoitotarvikkeiden noutolokerikkoja tulee Joutsan, Laukaan, Muuramen, Palokan, Pihtiputaan, Saarijärven, Viitasaaren ja Äänekosken terveysasemille. Lisäksi Kyllön terveysasemalla on ollut noutolokerikko käytössä jo pidempään ja Keuruun terveysasemalle lokerikko tulee käyttöön myöhemmin vuonna 2025. 

Hoitotarvikepalvelun fyysiset palvelupisteet säilyvät toistaiseksi ennallaan, mutta niiden aukiolo- ja soittoaikoihin voi tulla kevään mittaan muutoksia. Ajantasaiset tiedot hoitotarvikepalvelun palvelupisteistä löytyvät verkkosivustoltamme: Hoitotarvikepalvelu (hyvaks.fi)

Palse.fi-portaali sujuvoittaa hoitotarvikkeiden tilausta 

Palse.fi-portaali on palveluseteleiden, ostopalveluiden, hoitotarvikepalvelun ja apuvälinepalveluiden sähköinen asiointikanava. Portaalissa voi etsiä palvelusetelin oikeuttamalle palvelulle palveluntuottajaa ja hoitaa monipuolisesti omiin hoitotarvikkeisiin sekä myönnettyihin apuvälineisiin liittyviä asioita. Portaali löytyy osoitteesta: https://palse.fi/.  

Portaalissa asioidaan kirjautumalla sisään henkilöasiakkaana. Katso tarkemmat ohjeet asiointiin: Palse.fi, asiakasohje hoitotarvikepalveluun (hyvaks.fi) 

Myös puolesta-asiointi on mahdollista henkilöasiakkaan kirjautumisen kautta. Lue lisää: Puolesta asiointi Keski-Suomen hyvinvointialueella (hyvaks.fi) 

Maksuttomat hoitotarvikkeet ovat tarkoitettu pitkäaikaissairauden hoitoon 

Asiakkaalle tehdään lähete tarvittaviin hoitotarvikkeisiin, kun sairaus katsotaan pitkäaikaiseksi, eli kun hoitotarvikkeiden tarpeen arvioidaan kestävän vähintään kolme kuukautta. Tarvikkeita voidaan myöntää myös todetun sairauden aiheuttamaan välittömään tarpeeseen, esimerkiksi avannetarvikkeisiin. 

Lähetteen maksuttomista ja yksilöllisen tarpeen mukaisista hoitotarvikkeista tekee terveydenhuollon ammattilainen. Lähetteen perusteella laaditaan yksilöllinen suunnitelma, jonka mukaan asiakkaalle annetaan tarvitsemansa hoitotarvikkeet. Asiakasta opastetaan tarvikkeiden oikeaan käyttöön. 

Tarvikkeita annetaan tai toimitetaan asiakkaalle kolmen kuukauden tarve kerrallaan. Osa lähetteen mukaisista hoitotarvikkeista voidaan toimittaa maksuttomasti kotijakelun kautta suoraan asiakkaalle. 

Lisätietoja: 

  • Jaana Piilonen, osastonhoitaja, jaana.piilonen@hyvaks.fi, p. 040 759 6011 
  • Anne Kirmanen, alueylihoitaja, anne-maarit.kirmanen@hyvaks.fi, p. 050 368 0241