Hyppää pääsisältöön
Lääkäri istuu tuolissa tietokoneen ääressä katse kohti asiakasta.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueelle tulossa yksi yhteinen potilastietojärjestelmä

1.2.2024

Keski-Suomen hyvinvointialue on kilpailuttanut pohjoisen alueen (Karstula, Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski) perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmän.

Tarjousten arvioinnin ja valintakriteerien perusteella valinta kohdistui Tietoevryn Lifecare-potilastietojärjestelmään. Hankintapäätös tehtiin 17.1.2024, ja se tuli lainvoimaiseksi valitusajan päätyttyä 1.2.2024. 

Kilpailutuksen tavoitteena oli yhtenäistää hyvinvointialueen potilastietojärjestelmäkenttää ja saada käyttöön tuotantokäytössä oleva järjestelmä sekä hyödyntää jo ennestään tehtyjä investointeja ja järjestelmien kehitystyötä. Kilpailutus toteutettiin yhteistyössä 2M-IT:n ja Deloitten kanssa. Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti kolme toimittajaa; CGI, Mediconsult ja Tietoevry. 

Yhteinen potilastietojärjestelmä helpottaa ammattilaisten työtä ja kansalaisten asiointia 

Päätöksen myötä Keski-Suomen hyvinvointialueelle saadaan yksi yhteinen potilastietojärjestelmä, sillä Lifecare-järjestelmä on ennestään ollut käytössä muilla hyvinvointialueen alueilla perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa ja suun terveydenhuollossa. Lifecare korvaa pohjoisella alueella nykyisin käytössä olevat Pegasos-, Mediatri- ja WinHit -potilastietojärjestelmät. Alustavan suunnitelman mukaan uusi Lifecare-järjestelmä otetaan käyttöön pohjoisella alueella syksyllä 2024. 

Potilastietojärjestelmäkentän yhtenäistämisen myötä voidaan koko hyvinvointialueella siirtyä yhtenäisempiin toimintamalleihin esimerkiksi potilastietojärjestelmiin kirjaamisessa. Yhtenäisemmät toimintatavat mahdollistavat ja parantavat muun muassa hyvinvointialueen laajuista tietojohtamista, raportointia ja muun toiminnan kehittämistä. Ammattilaisten liikkuvuus ja kansalaisten asiointi yli kuntarajojen helpottuu tiedon paremman näkyvyyden avulla. Järjestelmien käytön ja toiminnallisuuksien yhtenäistäminen helpottaa ammattilaisten työtä ja kansalaisten asiointia.   

Lisätietoja: 

  • Ari-Pekka Paananen, tietohallintojohtaja, ari-pekka.paananen(at)hyvaks.fi, p. 040 830 7902