Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue on kilpailuttanut ikäihmisille tarkoitetun ympärivuorokautisen palveluasumisen

12.6.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue on kilpailuttanut sosiaalihuoltolain (21 c §) mukaisen ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen.

Kilpailutus sisälsi pitkäaikaisen asumisen lisäksi myös lyhytaikaisen asumisen, mutta valituilla palveluntuottajilla ei ole velvoitetta tuottaa lyhytaikaisia asumispalveluita.

Keski-Suomen hyvinvointialueen asumispalveluiden piirissä jo nyt oleville ikäihmisille kilpailutus ei tuo muutoksia, vaan he voivat edelleen jatkaa asumistaan samassa tutussa asumisyksikössään niin kuin ennenkin. Keski-Suomen hyvinvointialueelle ikäihmisten ympärivuorokautiseen palveluasumiseen liittyvän hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton kokonaisarvo neljäksi vuodeksi on noin 200 miljoonaa euroa eli noin 50 miljoonaa euroa vuodessa.

Kilpailutukseen saatiin määräaikaan mennessä 22 tarjousta. Tarjoukset sisälsivät palveluntuottajilta yhden tai useamman ikäihmiselle tarkoitetun asumisyksikön. Tarjouksista kolme (3) koski uusia perustettavia asumisyksiköitä. Hyvinvointialuejohtaja Jan Tolletin 8.6.2023 tekemällä hankintapäätöksellä palveluntuottajiksi valittiin kaikki ne 20 tarjoajaa, jotka täyttivät tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset ja joiden tarjous oli tarjouspyynnön mukainen. Kyse on seuraavista  palveluntuottajista: Attendo Hoivakoti Misteli Oy, Attendo Mi-Hoiva Oy, Attendo Oy, Attendo Palvelukoti Auringonrusko Oy, Attendo Telkänhoiva Oy, Elonhetki Uusimaa Oy, Esperi Care Oy, Hoitokoti Mäntyrinne Oy, Hoiva Mehiläinen Oy, JST Solum Oy, Jyvässeudun Hoivapalvelut Oy, Jämsän Palvelukoti Oy, Laukaan Asumispalvelusäätiö sr LAS, Liepeen hoiva ry, Mainiokodit Hoiva Oy, Medivida Hoiva Oy, Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Suomen Kotihoito Oy, Viitasaaren Ruustinna Oy, Vitadays Oy

Valituille ikäihmisille ympärivuorokautista palveluasumista tuottaville yksiköille sopimuksia aletaan tehdä neljäksi vuodeksi 1.9.2023 alkaen. Uusien vielä perustettavien asumisyksiköiden sopimuskauden tulee alkaa viimeistään 1.9.2025 ja tuolloin sopimuskausi on kahden vuoden pituinen. Näin siksi, että puitejärjestely voi olla voimassa enintään 48 kuukautta (4 vuotta) ja nyt tehtävät sopimukset voimassa enintään 31.8.2027 saakka.

Ympärivuorokautisella palveluasumisella tarkoitetaan hoivakotia, palvelukotia tai näitä vastaavaa asumisyksikköä, jossa palvelua tarvitseva ikäihminen asuu yhteisöllisessä, esteettömässä ja turvallisessa ympäristössä. Ympärivuotisen palveluasumisen yksikössä asukkaille tarjotaan heidän tarpeitaan vastaava asunto, jossa he saavat asumisyksikön henkilöstöltä viipymättä ja vuorokaudenajasta riippumatta hoitoa ja huolenpitoa myös äkilliseen avuntarpeeseensa. (Sosiaalihuoltolaki (1301/2014) 21 c§).