Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue mukana Jyväskylä Pridessa

4.9.2023

Keski-Suomen hyvinvointialue osallistuu puistojuhlaan sekä nuorten sateenkaaridiskoon. Pridea juhlitaan Jyväskylässä 4.–10.9.

Keski-Suomen hyvinvointialue on vuoden 2023 Jyväskylä Priden yhteistyökumppani. Hyvinvointialue osallistuu Pride-viikon huipentavaan Lounaispuiston puistojuhlaan lauantaina 9.9. kello 13 alkaen.  

Paikalla on seksuaalineuvojia, joiden kanssa voit jutella esimerkiksi sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, hyvinvoinnista ja terveydestä. 

– Tervetuloa juttusille, tutustumaan palveluihin sekä hakemaan kondomeja ja suuseksisuojia. Kaikenikäiset voivat keskustella näistä aiheista luottamuksellisesti myös hyvinvointialueen seksuaalineuvonnan chatissa, kertoo seksuaaliterveyden projektityöntekijä Lotta Kuha Keski-Suomen hyvinvointialueelta.  

Hyvinvointialueen seniorisivuilta löytyy myös tietoa ikääntyneiden seksuaaliterveydestä.  

Ensimmäinen nuorille suunnattu iltajuhla, nuorten sateenkaaridisko, järjestetään perjantaina 8.9. kello 19 alkaen. Diskossa hyvinvointialueen nuorten etätyöntekijä kohtaa nuoria ja kertoo nuorten sosiaali- ja terveyspalvelusta. Nuoret voivat jutella ammattilaisen kanssa myös hyvinvointialueen nuorten chatissa joka arkipäivä esimerkiksi identiteettiin ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. 

– On hienoa olla mukana tällaisessa hyvän mielen tapahtumassa, jonka tarkoituksena on puolustaa ja tehdä näkyväksi vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä ja heidän oikeuksiaan. Toivomme, että eri-ikäiset asukkaat tulevat juttelemaan kanssamme mahdollisimman matalalla kynnyksellä, kannustaa Kuha.   

Keski-Suomen hyvinvointialue edistää keskisuomalaisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta yhdessä kuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Hyvinvointialueen toimintaa ohjaavat ihmislähtöisyys, yhdenvertaisuus ja avoimuus. Tavoitteena on tukea keskisuomalaisten hyvää arkea. 

Lisätietoa Priden ohjelmasta Jyväskylän Setan verkkosivuilla

 Lisätietoja: 

  • Lotta Kuha, projektityöntekijä, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 1954208, lotta.e.kuha(at)hyvaks.fi