Hyppää pääsisältöön
Ammattilainen keskustelee asiakkaan kanssa puhelimessa.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue mahdollistaa aikaisempaa joustavamman verkkoajanvarauksen hoitajan vastaanotolle

19.9.2024

Kesästä 2024 lähtien Keski-Suomen hyvinvointialueen kaikissa kunnissa on voinut varata verkossa ajan hoitajan vastaanotolle. Vastaanotolla voidaan poistaa ompeleet tai hakaset, tarkastaa korvat kuulontutkimusta varten tai antaa injektio.

Nyt verkkoajanvarausta on laajennettu niin, että Novan terveysasemalla Jyväskylässä toteutettavalle hoitajan vastaanotolle on mahdollista varata aika verkossa entistä joustavammin lähes missä tahansa kiireettömissä asioissa.

Palvelu on käytettävissä kaikille Hankasalmen, Joutsan, Jyväskylän, Jämsän, Keuruun, Konneveden, Laukaan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten asukkaille. Eri potilastietojärjestelmien vuoksi muissa Keski-Suomen kunnissa verkkoajanvaraus Novan terveysaseman hoitajalle ei ole toistaiseksi käytettävissä.

– Kyseessä on kokeilu, jonka tavoitteena on lisätä asiakkaiden digitaalisen asioinnin mahdollisuuksia. Haluamme kerätä kokemuksia, millaisille verkossa varattaville ajoille on tarvetta, ja niiden avulla kehittää ja laajentaa digitaalisen asioinnin ja verkkoajanvarauksen mahdollisuuksia koko hyvinvointialueella, kertoo projektipäällikkö Essi Kurkinen Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelmasta.

Hoitajan vastaanoton ajanvaraus tehdään hyvinvointialueen verkkoasiointipalvelussa, jossa voi varata lyhyen tai pitkän vastaanottoajan hoitajan vastaanotolle Novan terveysasemalla. Asiakas voi valita vastaanoton pituuden oman tarpeensa mukaisesti. Lyhyellä vastaanottoajalla voidaan tehdä esimerkiksi korvahuuhtelu, antaa injektio tai rokotus. Pitkä vastaanottoaika varataan esimerkiksi terveystarkastusta, vuosikontrollia tai terveyden seurantaa varten.​ Verkkoajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Lisätietoja verkkoajanvarauksesta tai vastaanotolle valmistautumisesta voi tarvittaessa kysyä Hyvaks.fi-sivustolta löytyvän sairaanhoitajan chat-palvelun kautta. (Voit aloittaa chat-keskustelun klikkaamalla chat-ikonia tämän sivun oikeassa alareunassa.)

Verkossa varatulla hoitajan vastaanotolla hoidetaan ainoastaan kiireettömiä asioita. Kiireellisissä asioissa tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalle.

Tarkempia tietoja tästä ja muista verkkoajanvarausmahdollisuuksista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta hyvaks.fi/asioiverkossa.

Hoitajan verkkoajanvarauksen mahdollisuuksia on kehitetty osana EU-rahoitteista Keski-Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Lisätietoja: 

Image