Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue houkutteli kesätyöntekijöitä viime vuotta enemmän

24.7.2024

Keski-Suomen hyvinvointialue työllistää tänä vuonna satoja kesätyöntekijöitä merkityksellisten työtehtävien parissa. Työn joustavuus, ammatillinen kehittyminen, työhyvinvointi sekä hyvä työyhteisö vetoavat kesätyöntekijöihin.

Hyvinvointialueen kesätyöntekijöiden määrä kasvoi viime vuodesta. Eniten kesätyöntekijöitä työskentelee hoitotyön parissa lähihoitajina ja sairaanhoitajina. Lähihoitajana työskentelevä Marianne Vetoniemi on tyytyväinen kesätyöpaikkaansa Äänesseudun varahenkilöstössä, missä hän saa vaikuttaa omiin työaikoihinsa.  

– Joustavuus työvuorosuunnittelussa on tärkeää, kun kesällä kuitenkin tarvitsee myös vapaa-aikaa. Joustavuuden lisäksi työntekijän kuulluksi tuleminen ja parhaat työkaverit tuovat minulle työhyvinvointia ajoittain hieman kuormittavaankin työhön, Vetoniemi toteaa.    

Lääketieteen alkuvaiheen opiskelijoille uudenlaista kesätyötä  

Keski-Suomen hyvinvointialue tarjosi tänä vuonna ensimmäistä kertaa lääketieteen alkuvaiheen opiskelijoille kesätöitä lähihoitajan työtä vastaavissa tehtävissä. Lääketieteen opiskelijat eivät voi vielä opintojensa alkuvaiheessa työskennellä lääkärin tehtävissä, mutta alalle opiskelevat voivat työskennellä avustavissa terveydenhuollon työtehtävissä. Kokeilu on saanut kehuja kesätyöntekijöiltä.  

– Olen iloinen tällaisesta mahdollisuudesta päästä rakentamaan omaa ammatti-identiteettiä jo näin opintojen alkuvaiheessa. Mielestäni lääkärintyön kannalta on tärkeää ymmärtää, miten koko kokonaisuus toimii ja mitä esimerkiksi hoitajat ja sairaanhoitajat tekevät. Voin ehdottomasti suositella hoiva-avustajan työtä kaikille lääkäriksi opiskeleville, toteaa ensimmäisen vuoden lääketieteen opiskelija Anni Hyytiäinen, joka työskentelee hoiva-avustajana Saarijärven sairaalassa. 

Merkityksellisiä työkokemuksia eri aloilta 

Hoitotyön lisäksi hyvinvointialueelta löytyy kesätyöpaikkoja muun muassa osastonsihteereille, laitoshuoltajille, ruokapalvelutyöntekijöille ja palomestareille. 

Kolmatta vuotta psykologiaa opiskeleva Henna Vainio koki saaneensa osastonsihteerin työstä arvokasta työkokemusta opintojensa tueksi. 

– Kiinnostuin kesätyöstä sihteerinä, koska ajattelin sen auttavan minua tutustumaan sairaalan arkeen ennen kuin pääsen tekemään oman ammatin töitä. Uskon, että saamani ymmärrys asiakkaan kokonaisvaltaisesta hoitopolusta on hyödyksi myöhemmin omassa ammatissani. 

Kesätyöpaikkoja oli tarjolla myös peruskoululaisille ja lukiolaisille. Hyvinvointialueen ikääntyneiden asumispalvelun asiakkaat ilahtuivat kesätöihin tulleista 9-luokkaisista.  

– Kesänuorten työtehtäviin kuului Hannalan hoivakodissa Jyväskylässä muun muassa ruokailussa ja virikeryhmien pidossa avustamista ja asukkaiden kanssa ulkoilua. Asukkaille oli myös tärkeitä kahdenkeskiset jutteluhetket nuorten kanssa, kertoo palveluvastaava Maarit Matilainen Hoivakoti Hannalasta. 

Lisätietoja: 

  • Sanna Väisänen, rekrytointipäällikkö, sanna.vaisanen(at)hyvaks.fi, p. 050 312 7060