Hyppää pääsisältöön
Hyvinvointialueen aluevaltuusto

Uutinen

Keski-Suomen aluevaltuuston kokouksen päätöksiä 13.6.2023 

14.6.2023

Keski-Suomen aluevaltuusto käsitteli 13.6.2023 pitämässään kokouksessaan muun muassa Keski-Suomen hyvinvointialueen ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilinpäätöksiä ja tarkastuslautakuntien tekemiä arviointikertomuksia vuodelta 2022.

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto merkitsi vuoden 2022 hyvinvointialueen tilintarkastuskertomuksen tiedoksi ja hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen hyvinvointialueelta ja myönsi hyvinvointialueen hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielimien jäsenille ja tehtäväalueiden hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielimien jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2022. Keski-Suomen hyvinvointialueen tilikauden ylijäämä/alijäämä vuodelta 2022 oli 0 euroa.

Linkki tilinpäätökseen: Keski-Suomen hyvinvointialueen tilinpäätös

Keski-Suomen hyvivnvointialueen aluevaltuusto  hyväksyi äänestyksen jälkeen aluehallituksen tekemän päätösesityksen mukaisesti  Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2022 tiedoksi ja hyväkyi tilinpäätöksen ja myönsi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilivelvollisille vastuuvapauden tilikaudelta 1.1.-31.12.2022.

Päätöksellään Keski-Suomen hyvinvointialue hyväksyi muun muassa, että sairaanhoitopiirin tilikauden 2022 ylijäämä noin 40 miljoonaa euroa kirjataan taseen omaan pääomaan tilikauden ylijäämäksi ja  jätti panematta täytäntöön sairaanhoitopiirin valtuuston 17.6.2022 tekemän päätöksen sairaanhoitopiirin peruspääoman alentamisesta 24 miljoonalla eurolla.

Linkki tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus 2022

Aluevaltuusto päätti myös merkitä tiedokseen Keski-Suomen hyvinvointialueen arviointikertomuksen vuodelta 2022 sekä velvoittaa aluehallituksen tuomaan aluevaltuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta. Keski-Suomen kuntien ja hyvinvointialueen tarkastuslautakuntien yhteiset arviointikysymykset aluehallitukselle ovat: 1. Mikä on hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen niin sanotun HYTE-kertoimen vaikutus Keski-Suomen kuntien ja hyvinvointialueen valtion rahoitukseen? 2. Mistä indikaattoreista HYTE-kerroin muodostuu? 3. Mikä on Keski-Suomen kuntien ja hyvinvointialueen tilannekuva työllisyyden edistämisen indikaattoreissa.

Linkki: Keski-Suomen hyvinvointialueen arviointikertomus 2022

Aluevaltuusto hyväksyi myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin arviointikertomuksen vuodelta 2022.

Linkki: Keski-Suomen sairaanhoitopiirin arviointikertomus vuodelta 2022

Keski-Suomen hyvinvointialue valitsi kokouksessaan myös äänestyksen jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan esityksen mukaisesti tilintarkastusyhteisöksi vuosille 2023-2026 KPMG Oy Ab:n.

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto merkitsi tiedokseen myös Linda Pippurin (Kokoomus) sekä 41 valtuutetun valtuustoaloitteen koskien neuropsykiatristen palveluiden strategian laatimisesta Keski-Suomen hyvinvointialueelle ja totesi asian loppuunkäsitellyksi.  

Linkki aluevaltuuston kokousten pöytäkirjoihin.

Lisätietoja

  • Jani Kokko, Keski-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja, jani.kokko@hyvaks.fi, 050 341 2860
  • Lasse Leppä, Konsernipalveluiden johtaja, Keski-Suomen hyvinvointialueen vs. johtaja, lasse.leppa@hyvaks.fi, 050 5999 545