Hyppää pääsisältöön
Äänekosken tehdasalue ilmasta kuvattuna

Uutinen

Julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekoskella

6.5.2024

Äänekosken tehdasalueen toimijoiden ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen julkinen turvallisuustiedote jaetaan kotitalouksiin Äänekosken seudulla 8.5.2024.

Kotitalouksiin jaetaan yhteensä lähes 11 000 turvallisuustiedotetta, minkä lisäksi tiedotteita jaetaan Äänekosken kouluihin, kauppoihin, hyvinvointialueen toimipisteisiin, kaupungintalolle sekä kaupungin infopisteisiin, kuten kirjastolle. Turvallisuustiedote sisältää tietopaketin suuronnettomuusvaaroista, väestön varoittamisesta, turvallisuustoimenpiteistä sekä toimintaohjeet kansalaisille suuronnettomuustilanteessa.

– Tiedotteessa neuvotaan kansalaisia, kuinka suuronnettomuustilanteessa tulisi toimia. Kaikki ohjeet tiedotteessa ovat tärkeitä, joten haluan painottaa, että älkää hukatko sitä vaan pitäkää tallessa, harjoitelkaa ja käykää kotona sekä työpaikoilla toimenpiteitä läpi. Mahdollisessa suuronnettomuustilanteessa viranomainen ei voi auttaa jokaista erikseen. Myös yksilöiltä vaaditaan toimenpiteitä, jotka tiedotteessa on kerrottu, muistuttaa Keski-Suomen pelastuslaitoksen paloinsinööri Panu Nurmivaara.

Pelastuslaitos laatii yhteistyössä laajamittaista kemikaalien käsittelyä ja varastointia harjoittavien tuotantolaitosten kanssa ulkoiset pelastussuunnitelmat mahdollisten onnettomuuksien ja vaaratilanteiden varalta. Äänekosken tehdasalueella laajamittaista kemikaalien käsittelyä ja varastointia harjoittavat Metsä Group ja Nouryon. Kemikaalilain ja pelastuslain nojalla annettu asetus vaatii jakamaan päivitetyn suunnitelman mahdollisen suuronnettomuusriskin vaikutusalueella vähintään viiden vuoden välein.

– Metsä Group on iso toimija tällä seudulla, mutta tämä ei ole yksin meidän juttu, vaan kaikki tehdasalueen toimijat ovat yhdessä pelastuslaitoksen kanssa osallistuneet turvallisuustiedotteen laatimiseen. Turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Se on aina tärkeintä ja menee marssijärjestyksessä tuotannonkin edelle, toteaa Metsä Groupin biotuotetehtaan turvallisuuspäällikkö Erkki Liimatainen.

Image
Julkisen turvallisuustiedotteen jakelualue kartalla

Turvallisuustiedotteen jakelualue kartalla.

Turvallisuustiedote myös pelastustoimen verkkosivuilla.

Lisätietoa:

  • Panu Nurmivaara, paloinsinööri, panu.nurmivaara(at)pelastustoimi.fi, p. 044 459 6633

Uutinen ja kuvat: Metsä Group